Klassiek voor vier piek

Zutphen - Het jubileumprogramma ‘100 jaar in 50 films’ waarmee Luxor de afgelopen twaalf maanden eer bewees aan de filmgeschiedenis krijgt een vervolg. De woensdagavond blijft ook het komende seizoen gereserveerd voor klassiekers.

Op woensdag 2 oktober opent de nieuwe reeks met een speciale aanbieding. Bezoekers kunnen dan voor de sterk gereduceerde prijs van vier euro naar de vertoning van Das Testament des Dr. Mabuse, Fritz Langs maatschappijkritische meesterwerk uit 1933 over een krankzinnige despoot die trekken van Adolf Hitler vertoonde. Reden voor Goebbels om de film destijds in Duitsland te verbieden. Deze bijzondere voorstelling is mede mogelijk gemaakt door het Goethe Institut. Aanvang: 20.00 uur.

Verder staan onder meer op het programma Ingmar Bergmans Wilde aardbeien, de Britse dansfilm The Red Shoes, Sidney Lumets bankovervalfilm Dog Day Afternoon, het Russische oorlogsepos Als de kraanvogels overvliegen, de musical Singin’ in the Rain, Federico Fellini’s La dolce vita en Fons Rademakers’ W.F. Hermans-verfilming Als twee druppels water. Zoals de bezoekers inmiddels gewend zijn, zullen ook in deze nieuwe serie de films zoveel mogelijk worden ingeleid door kenners.

Kaartjes en reserveringen aan de kassa of via www.luxorzutphen.nl

Meer berichten