De nieuwe weg wordt al goed gebruikt. (Foto: Gerard Kiezebrink)
De nieuwe weg wordt al goed gebruikt. (Foto: Gerard Kiezebrink) (Foto: Gerard Kiezebrink.)

Kapperallee in Eefde weer geopend

De Kapperallee in Eefde is donderdagmorgen 11 september weer open voor al het verkeer. De werkzaamheden aan de bestaande brug en de brug over de nieuwe sluis, en het aanleggen van de nieuwe weg zijn voorspoedig verlopen.

Door Gerard Kiezebrink

Eefde - Dankzij extra inspanningen kon Lock to Twente (L2T) goed doorwerken de afgelopen periode, maar er moet nog wel het nodige worden uitgevoerd. Iedereen is blij dat de weg weer bereikbaar is. Er is een prachtige nieuwe weg aangelegd en daar zijn de bewoners en de bedrijven erg blij mee.

Vlag uit

De buurtbewoners kunnen hun auto gewoon bij hun huis parkeren. Op 11 september hebben vele bewoners feestelijk de roodwitblauwe vlag uitgehangen. Ook de bedrijven die aan de Kapperallee liggen kunnen weer opgelucht ademhalen, en ook zij hebben deze dag de vlag buiten hangen. Vooral de uitbater van Restaurant en Cafetaria "De Sluis " zijn er zeer blij mee, want de afgelopen maanden hebben ze veel minder klanten gehad. "En dat was voor onze cafetaria heel goed te merken," zegt de uitbater. Nu binnenkort de Eefdese Brug wordt afgesloten hopen de uitbaters dat ze meer klanten kunnen binnenhalen, want ze willen hun achterstand wel weer inhalen.

Meter hoger

Wat de bewoners wel even kwijt willen is dat de weg nu een meter hoger is geworden. "En dat is nu wel erg klimmen," zegt de buurman van het naastgelegen restaurant. Ook de parkeervakken naast de weg ter hoogte van het restaurant zijn erg stijl, dit komt door het verhogen van de weg, er worden dan ook aanpassingen gemaakt. Ook zal er veel aandacht worden besteed aan groenstroken langs de nieuwe weg.

De laatste asfaltdeklaag tussen de Eefse Beek en de Zuidersluis wordt wel op een later moment aangebracht. Dit heeft niet alleen te maken met de beschikbaarheid van materieel, maar ook met werkzaamheden rondom de Kapperallee die ter hoogte van de nieuwe sluis nog uitgevoerd moeten worden. Voor de kwaliteit van het wegdek is het beter om de asfaltdeklaag in één keer aan te brengen. Nu je ook weer kunt kijken bij de werkzaamheden van de nieuwe sluis, is goed te zien dat men met het nieuwe bedieningshuis voor de sluizen aan het bouwen zijn, Het gaat volgens een woordvoerder van Lock to Twente er straks allemaal goed uit zien. Zo zal er veel aandacht worden besteed aan de omgeving.

Afsluiting

De planning is om eind november de Kapperallee voor maximaal vijf werkdagen af te sluiten. Het gaat hier om het gedeelte tussen de Eefse Beek en de bestaande sluis. Zodra de definitieve datum bekend is, laat Lock to Twente dit weten aan de belanghebbende partijen en zal de gemeente Lochem dit communiceren op de site en in het gemeentenieuws.

Rondom deze periode wordt er ook gestart met het aanplanten van de bomen langs de Kapperallee..

Meer berichten