Zorgteam Mevrouw Loes

Zutphen - Zorgtem Mevrouw Loes is een kleinschalig zorgteam dat hulp en zorg biedt aan (dementerende) ouderen die nog thuis wonen. Ons team is vijf jaar geleden ontstaan met een zorgvraag van Mevrouw Loes. Jarenlang heeft men met veel plezier voor haar gezorgd; de naam is dan ook een eerbetoon aan haar.

Men heeft Mevrouw Loes bijgestaan met eten en drinken, persoonlijke verzorging en activiteiten. Men zag erop toe dat het huis netjes bleef en dat er goed voor de katten werd gezorgd. Men zorgde voor voldoende schone kleding en gaf een signaal af als er nieuwe schoenen moesten komen. Als er iets te vieren was haalde men taart in huis of bakten die samen. Men deed spelletjes, luisterde muziek, genoot van de tuin en maakte uitstapjes. Dat kon omdat er tijd was. Men vindt kwaliteit van zorg en aandacht zo belangrijk dat men alleen contacturen in rekening brengt. Zo kan het beschikbare budget volledig aan directe zorg worden besteed.

Na de start bij Mevrouw Loes kwamen er meer zorgvragen. Met elk van de cliënten bouwde men een persoonlijke band op, want zeker bij een haperend geheugen zijn vertrouwde gezichten een belangrijk houvast. Daarom houdt men het team ook klein. Zo kan ieder van het team vertrouwd worden en blijven. Bovendien past men met het team rond één tafel. Dat waarborgt een warme sfeer, korte lijnen en optimale overdracht. Sommigen van team heeft een achtergrond in het onderwijs, anderen in de zorg, sommigen in beide. Bevlogen en ervaren zijn ze allemaal.

Men biedt de diensten aan in Zutphen en omstreken. Betaling gebeurt uit eigen middelen of uit het Persoons Gebonden Budget. Het team kan eventueel ook bijstaan bij de aanvraag van een PGB.

Kan men voor zichzelf of voor een familielid zorg gebruiken, dan kan men contact opnemen via de volgende nummers: 0575-789 129 / 06-2249 1198.

Meer berichten