Vredesweek in Zutphen

Zutphen - Van 21 tot en met 29 september is de nationale Vredesweek, een initiatief van vredesorganisatie PAX, waarin Nederland in actie komt voor vrede.

Het thema is dit jaar 'Vrede verbindt over grenzen'. In Zutphen organiseert de Ambassade van Vrede een muzikale ontmoeting met een voordracht door Qader Shafiq op 22 september en een workshop geweldloze communicatie op 24 september. Daarmee wil de Ambassade van Vrede Zutphen laten zien dat iedereen kan bijdragen aan vrede.

Het Apostolisch Genootschap in Zutphen sluit de vredesweek af met een open eredienst op zondag 29 september. Alle activiteiten zijn in het gebouw van het Genootschap aan de Prinses Marijkelaan 9a.

Muzikale ontmoeting met een voordracht door schrijver en dichter Qader Shafiq. Het Zutphen Zingt Werelds Koor, 4Joy en enkele koren van het Apostolisch Genootschap zorgen voor de muzikale verbinding. Inloop vanaf 14.30 uur, het begint om 15.00 uur.

De workshop Geweldloze communicatie wordt gegeven door Marita Klein uit Brummen. Deze start om 20.00 uur, inloop van 19.30 uur.

Geweldloze communicatie is een manier van praten, waarbij je je er eerst op richt van de ander duidelijk te krijgen wat hij of zij wil zeggen.

De kern is om uit te vinden wat de ander wil en wat jij zelf wil. Je wordt je zo bewust van je eigen behoeften en die van de ander. Meer dan eens worden die behoeften niet gezien en onderkend en verzand een gesprek in verwijten over en weer. Thuis, op je werk, en op het wereldtoneel.

Door geweldloos te communiceren ontstaat er ruimte om tot een wederzijds gedragen oplossing van een probleem of tegenstelling te komen.

De open eredienst van het Apostolisch Genootschap op 29 september heeft als thema 'een betere wereld' en begint om 10.00 uur.

Vrede, het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het helaas niet. We moeten ons er samen voor in blijven zetten. Gelukkig zijn er op veel plekken moedige mensen die opkomen voor vrede, ook in Zutphen. Mensen die écht naar elkaar willen luisteren en mensen samenbrengen.

                                                                                        

Meer berichten