St. Jorisdag!
St. Jorisdag!

Aftrap jubileumseizoen Gorsselse Scoutinggroepen

Gorssel - In september 2020 bestaan Scouting IJsselgroep én Scouting Kompasnaald 75 jaar. Om dat te vieren houden zij tijdens het jubileumseizoen meerdere uitdagende activiteiten, te beginnen met een dorpsspel op zaterdag 14 september.

In een periode van 75 jaar Scouting in Gorssel is er vanzelfsprekend enorm veel gebeurd. Zo zijn de groepen een aantal keren verhuisd en uiteindelijk terecht gekomen aan de Kwekerijweg waar nu de wekelijkse programma's plaatsvinden. Daarnaast zijn er natuurlijk talloze kampen georganiseerd (in binnen- en buitenland), duizenden kilometers gehiket, honderden kampvuren gestookt, hebben er tientallen St. Joris- en Baden-Powelldagen plaatsgevonden, zijn er zo'n 16.000 bijeenkomsten gehouden en bovenal zijn er vele vriendschappen ontstaan!!

Na 75 jaar zijn de Scoutinggroepen nog steeds springlevend! Om deze fantastische geschiedenis te vieren en te kijken naar de toekomst worden er meerdere speciale jubileumactiviteiten georganiseerd voor de verschillende leeftijdsgroepen (speltakken), oud-leden, bevriende Scoutinggroepen en inwoners uit Gorssel en omstreken.

Aftrap jubileum 75 jaar Scouting IJsselgroep en Scouting Kompasnaald

Op zaterdag 14 september is de jeugd uit Gorssel en omstreken van harte welkom om mee te doen aan verschillende Scoutingactiviteiten. Kom naar één van de activiteitenlocaties bij je in de buurt en doe gezellig mee!! Op de volgende locaties zijn er activiteiten:

Het Noorderkwartier
Acaciaplein
De Bolderhoek
De Wielewaal
Roskamweide
Hoek Kamperweg/Kwekerijweg (bij de hooiberg).

Je kunt hier bijvoorbeeld op primitieve wijze een vuurtje maken en meedoen met uitdagende spellen. Deze activiteiten vinden plaats van 13.00 tot 14.30 uur. Hierna is iedereen van harte welkom op het Scoutingterrein aan de Kwekerijweg 3/5 waar je kunt geocachen, pannenkoeken bakken, cakejes kunt maken in een sinaasappel en meer! Ook zal er een 50!-meter lange kabelbaan zijn waar je vanaf kunt sjezen! Durf jij het aan?!

Wil jij weten welke activiteiten er nog meer worden georganiseerd in het jubileumseizoen? Kijk dan op de website www.scoutinggorssel.nl.

Wij willen alle deelnemende speeltuinen bedanken voor het beschikbaar stellen van hun speeltuin!

Mochten er vragen zijn dan kunt u het beste even een mailtje sturen naar info@scouting-ijsselgroep.nl

Meer berichten