Vrijwilligers gezocht voor Walburgiskerk

Zutphen - De Walburgiskerk en Het Grootste Museum van Nederland zoekt wegens succes honderden vrijwilligers.

Met de opening van Het Grootste Museum van Nederland in 2017 zette Museum Catharijneconvent een belangrijke stap in het ontsluiten en toegankelijk houden van het unieke religieuze Nederlandse erfgoed. Een jaar na de start zijn er drie nieuwe locaties toegevoegd. Zo maakten de afgelopen twee jaar al honderdduizenden mensen kennis met de bijzondere geschiedenis, magistrale architectuur en schitterende kunstwerken van de zestien aangesloten kerken en synagogen.

Gezocht: vrijwilligers Walburgiskerk, Zutphen

Het Grootste Museum van Nederland is met recht een succes te noemen. En wegens dit succes zijn we nu op zoek naar honderden vrijwilligers, ook in de Walburgiskerk in Zutphen. Elke vrijwilliger bieden we unieke secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo werk je bijvoorbeeld op de Grootste Werkplek van Nederland, met een van de grootste verzamelingen vijftiende-eeuwse muur- en gewelfschilderingen in Nederland en een unieke Librije.

Grootse wervingscampagne

De vrijwilligers zijn een belangrijke factor in het succesvol ontsluiten en toegankelijk houden van het religieuze erfgoed van de Walburgiskerk in Zutphen. Zij zorgen voor een hartelijke ontvangst van bezoekers, en werken als gids of klokkenluider. Zonder vrijwilligers blijven de deuren gesloten en dreigen kunstwerken, verhalen en geschiedenis in de vergetelheid te raken. Dat kan en mag niet gebeuren. Daarom voert Het Grootste Museum van Nederland nu een grootse campagne om honderden nieuwe vrijwilligers aan te trekken voor de deelnemende locaties.

Veertien kerken en twee synagogen vormen samen Het Grootste Museum van Nederland, een initiatief van Museum Catharijneconvent, mede mogelijk gemaakt door de spelers van de BankGiro Loterij, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Mondriaanfonds.

Kijk voor de deelnemende locaties en hun vacatures op www.grootstemuseum.nl.

Meer berichten