Foto:

Rollerdisco en culturele picknick

Zutphen - Het jaarthema van Open Monumentendag is 'Plekken van Plezier'. Dan kan het niet missen dat de Oosterberg Buitensociëteit dit jaar in de spotlights staat. Het monumentenfeest wordt op zondag 15 september gevierd met een culturele picknick in het park, rollerdisco in de Buitensoos, circusoptredens en nog veel meer activiteiten. Het hele programma is gratis te bezoeken.

Halverwege de 19e eeuw waren het een kiosk en een muziektent in het park buiten de stadsmuren die de basis vormden voor wat in 1891 werd geopend als de Buitensociëteit. Ter gelegenheid van Open Monumentendag verschijnt er voor één dag weer een muziektent in het park. Iedereen wordt uitgenodigd met een picknickmandje naar het park te komen om te genieten van de verschillende optredens. Jonge picknickers worden vermaakt met poppenkast en circuslessen.

In de monumentale Buitensociëteit mag iedereen zijn rolschaatsen of skates onder binden tijdens de rollerdisco met DJBakfiets en zijn er twee korte circusshows. Buitensooskenner Wouter Derksen geeft twee korte lezingen over de historie van de zaal.

Het volledige programma met tijdschema is te vinden op www.hanzehof.nl. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Meer berichten