Gemeente/ politiek

Leerlingenvervoer in Zutphen gestart

Vanaf maandag 2 september brengen Noot en TCR de alle circa driehonderd Zutphense gebruikers van het leerlingenvervoer en het vervoer voor de Jeugdwet en Wmo-dagbesteding naar school, de dagbesteding of de dagbehandeling.

Begin deze maand startte al het vervoer voor de Jeugdwet en Wmo-dagbesteding. In de afgelopen weken kwam daar ook het vervoer van leerlingen bij die in de regio's Noord en Zuid naar school gaan.

Vanaf volgende week geldt dat ook voor de leerlingen die in Midden-Nederland naar school gaan en gebruik maken van het vervoer. Noot en TCR zijn de komende vier jaar verantwoordelijk voor het vervoer.

Wethouder Mathijs ten Broeke: "De afgelopen maanden hebben Noot, TCR en de gemeente Zutphen alles op alles gezet in de voorbereiding om de start van het vervoer zo soepel mogelijk te laten verlopen en ervoor te zorgen dat ouders en leerlingen goed zijn geïnformeerd".

Chauffeurs hebben de ouders van bijna alle 230 leerlingen bezocht om zich voor te stellen, te bespreken wat de kinderen nodig hebben, gegevens te controleren en om de route door te spreken. Ook zijn de chauffeurs op de dagbestedingslocaties langs geweest en zijn er informatiebijeenkomsten georganiseerd. Ten Broeke: "Natuurlijk zullen we bij de start tegen zaken aanlopen en gaat niet meteen alles goed, maar we zitten er met elkaar bovenop." Tussen de vervoerders en gemeente zijn korte en vele directe lijnen en er is voortdurend afstemming. Ouders kunnen via een App hun kinderen volgen en de gemeente heeft realtime inzicht in de klachten en de kwaliteit van de dienstverlening. De komende 4 jaar verzorgen Noot en TCR het vervoer en is er de mogelijkheid om dat met twee keer 2 jaar te verlengen. Zo'n 30 kinderen in Zutphen maken gebruik van het vervoer vanuit de Jeugdwet, circa 60 inwoners gebruiken het vervoer vanuit de Wmo-dagbesteding en ongeveer 200 kinderen gaan naar school met het leerlingenvervoer. Het vervoer kost de gemeente jaarlijks 2 miljoen Euro. Tot deze zomer voerde PlusOV de taken uit. De gemeente Zutphen besloot in november 2018 het vervoer niet meer door PlusOV uit te laten voeren. De regionale vervoerscentrale blijft het vraagafhankelijk vervoer (voorheen regiotaxi) uitvoeren voor Zutphen. In oktober informeert het college de raad hoe het vervoer de eerste maand is verlopen.

Meer berichten