Foto:
Sport

Vader en zoon winnen US Open Judo 2019

Aan het einde van het judoseizoen is Daan Pot met zijn vader, Daniel Pot, afgereisd naar Amerika om daar beiden deel te nemen aan de US Open Judo 2019.

Daan Pot, bezig met een indrukwekkende zegereeks in Europa, laat zich trainen en begeleiden door zijn vader, eigenaar van Judoschool Pot in Zutphen.

De deelnemers van de US Open waren erg sterk en lieten een andere stijl van judo zien, maar met zijn traditionele stijl, internationale ervaring en vechtlust vocht Daan zich een weg naar de finale. Na een lange dag wist Daan Pot zijn focus te behouden en haalde gedisciplineerd het goud binnen.

Een dag later mocht zijn vader laten zien uit welk hout hij gesneden was en kon hij aan zijn zoon demonstreren hoe het moet. In de klasse boven de dertig jaar ontmoette hij na drie winstpartijen uiteindelijk de kampioen van vorig jaar, maar deze werd binnen een minuut al verslagen.

Na het toernooi hebben beide nog deelgenomen aan een driedaagse trainingsstage. Bij aanvang van het nieuwe schooljaar begint ook het nieuwe judoseizoen. Voor Daan Pot staan er enkel internationale toernooien op het programma.

In oktober staat Baku in Azerbeidzjan op het programma. De echte talenten van Judoschool Pot mogen in samenwerking met de middelbare school Eligant te Zutphen zelfs onder schooltijd trainen. Deze privé trainingen worden door Judoschool Pot driemaal per week verzorgd op hun locatie in Sportspalace in Zutphen. Judoschool Pot laat hiermee zien dat het staat voor het maximale uit jezelf halen en meedraaien met de top.

Meer berichten