Jubileumconcert Sogk Loreto Aramendi

Zutphen - Op vrijdag 23 augustus wordt in Walburgiskerk in Zutphen een jubileumconcert gegeven door de Spaanse organiste Loreto Aramendi. Ter ere van het 45-jarig bestaan van Oude Gelderse Kerken speelt zij vanaf 20 uur werk van onder anderen D. Buxtehude, J.S. Bach, Juán Cabanilles en Arvo Pärt. Inloop vanaf 19.30 uur. Toegang is vrij, vrijwillige bijdrage na afloop. 
 
Jubileum Oude Gelderse Kerken
Tijdens dit jubileumjaar wordt in ieder kerkgebouw van de stichting in het kader van 'Muziek in de Gelderse Kerken' een muzikaal evenement aangeboden aan de lokale gemeenschap. 
Stichting Oude Gelderse Kerken zet zich al 45 jaar actief in voor het behoud van religieus erfgoed in Gelderland. Om belangstelling voor monumentale kerkgebouwen te wekken en deze in stand te kunnen houden, stimuleert de stichting het meervoudig gebruik ervan. Een goede herbestemming van een kerk is van cruciaal belang voor een duurzame instandhouding van religieus erfgoed. In bijzondere gevallen neemt Oude Gelderse Kerken kerkgebouwen over, als daarmee een monumentaal gebouw behouden kan worden voor volgende generaties. Op dit moment heeft de stichting 21 rijksmonumenten in eigendom, waaronder 16 kerkgebouwen, een synagoge, een kapel en drie torens. Het werk van Oude Gelderse Kerken wordt onder andere mogelijk gemaakt door provincie Gelderland, donateurs en door hen die de stichting een warm hart toedragen.
 

Meer berichten