Sport

FC Zutphen U13 is er klaar voor

Zutphen - Het team van FC Zutphen dat gaat meedoen aan de vierde editie van het SallandElectronics U13 Tournament is bekend. De jongens zijn goed gemotiveerd en gaan graag de strijd aan tegen de verschillende internationale en nationale topteams, zoals Arsenal, KRC Genk, AZ en Feyenoord.. Het internationaal toernooi vindt plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus.

Ruben Klaver is hoofdcoach van het FC Zutphen U13 team. Hij is aan het eind van het seizoen gevraagd dit op zich te nemen. Hij heeft er veel zin in. “Een mooie ervaring om tegen topclubs te mogen spelen”, aldus Ruben.

Ook de spelers van het FC Zutphen U13 team hebben er erg veel in. Ze vinden het super spannend om te spelen tegen topspelers. Daarbij heeft iedereen zo zijn eigen voorkeur!

De eerste trainingen voor het toernooi zijn voor de vakantie gestart. Op 15 augustus gaan ze weer verder. Dat wil niet zeggen dat de jongens in de vakantieperiode niets hebben gedaan. “We hebben veel voor ons zelf getraind en zijn op tijd naar bed gegaan”.

Ruben ziet uit naar het toernooi. “We gaan ons uiterste best doen en proberen op z’n minst het resultaat van 2018 te evenaren. We werden toen 7e. “

Het FC Zutphen U13 team bestaat uit 16 jongens, 2 trainers, 2 leiders/teammanagers en 1 verzorger. “Belangrijk is ons eigen spel te spelen. De trainingen zijn niet anders dan anders. Het zal voor iedereen een mooie ervaring zijn. We hopen dat er veel mensen komen om ons team te steunen ”.

Officiële opening

Het toernooi wordt vrijdag 23 augustus om 19.40 uur officieel geopend door mevrouw Laura Werger, wethouder van o.a. Sport. Daaraan voorafgaand vindt om 17.30 uur de openingswedstrijd FC Zutphen - Arsenal plaats en aansluitend om 18.25 uur Vitesse – Valencia CF. Tijdens de officiële openingshandeling presenteren alle teams zich aan het publiek.

Meer berichten