Veel belangstelling voor Tibetaans Boeddhistische meditatie

Zutphen - Zutphen heeft een rijke traditie op het gebied van yoga en meditatie. Ook voor de cursus Tibetaans Boeddhistische meditatie is veel belangstelling. Medio september start een vierde groep met de introductiecursus. Ook dit keer in de verstilde en mooie locatie van Dat Bolwerck.

De boeddhistische lama de 7e Dzogchen Rinpoche heeft speciaal voor het westen deze meditatie cursus ontwikkeld. Enkele van zijn studenten hebben de initiatie en bekrachtiging ontvangen om deze cursus ook in Zutphen te geven. De deelnemers leren met Shamatha meditatie-oefeningen om de geest meer te focussen en tot rust te brengen.

Na deze introductie is er een vervolgcursus van tweemaal 10 weken waarin ook gewerkt wordt met visualisaties en mantra's. Uiteindelijk beoefenen de deelnemers de Dzogchen meditatie. Deze eeuwenoude Dzogchen meditatie maakt het mogelijk om in deze stressvolle tijd lichaam en geest te laten rusten en innerlijke vrede te ervaren.

Praktische gegevens
De introductiecursus Tibetaans boeddhistische meditatie is maandag 16 september tot en met 4 november van 19.30 - 20.30 uur. Op 11 en 18 november kunnen lessen worden ingehaald.
Locatie: Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen. Kosten: 80 euro voor de eerste 8 lessen (en 2 inhaallessen).
De opbrengst van de cursus gaat naar de bouw van een school voor Tibetaanse kinderen in de vluchtelingen nederzetting Dhondenling, Zuid-India.

Voor meer informatie en aanmelden: 06 295 754 18 of shenpen@xs4all.nl.
Kijk ook op www.shenpennederland.org/studie-en-beoefening

Meer berichten