Beeld Boeddha Sakyamuni
Beeld Boeddha Sakyamuni (Foto: unknown)

Veel belangstelling voor Tibetaans Boeddhistische meditatie

Zutphen - Zutphen heeft een rijke traditie op het gebied van yoga en meditatie. Ook voor de cursus Tibetaans Boeddhistische meditatie is dit jaar veel belangstelling. Medio september start een vierde groep met de introductiecursus in Dat Bolwerck aan de Zaadmarkt 112 in Zutphen.

De boeddhistische lama de zevende Dzogchen Rinpoche heeft speciaal voor het westen deze meditatiecursus ontwikkeld. Enkele van zijn studenten hebben de initiatie en bekrachtiging ontvangen om deze cursus ook in Zutphen te geven. De deelnemers leren met Shamatha meditatie-oefeningen om de geest meer te focussen en tot rust te brengen.

Na deze introductie is er een vervolgcursus van tweemaal tien weken waarin ook gewerkt wordt met visualisaties en mantra's. Uiteindelijk beoefenen de deelnemers de Dzogchenmeditatie. Deze eeuwenoude Dzogchenmeditatie maakt het mogelijk om in deze stressvolle tijd lichaam en geest te laten rusten en innerlijke vrede te ervaren.

De introductiecursus Tibetaans boeddhistische meditatie is maandag 16 september tot en met 4 november van 19.30 tot 20.30 uur. Op 11 en 18 november kunnen lessen worden ingehaald. Kosten: 80 euro voor de eerste acht lessen (en twee inhaallessen).

De opbrengst van de cursus gaat naar de bouw van een school voor Tibetaanse kinderen in de vluchtelingen nederzetting Dhondenling, Zuid-India.

Voor meer informatie en aanmelden: 06 295 754 18 of shenpen@xs4all.nl.

Kijk ook op www.shenpennederland.org/studie-en-beoefening

Meer berichten