Foto:

Expositie Annie Elissen - Groot Tjooitink

Annie Elissen - Groot Tjooitink houdt van 24 augustus tot en met 1 september van 10.30 tot 17.30 uur een expositie in Kapel Bronkhorst. Met als titel: Feest van verbinding verleden en heden.

"Het is elk jaar weer heerlijk om te kunnen en te mogen exposeren op deze bijzonder plek." Voor Annie Elissen – Groot Tjooitink, geboren in Steenderen, is dit zeker het 30e jaar. Dit resulteert nu in een feestelijke en kleurrijke expositie met soms een vleugje humor.

De koeien zijn jarenlang favoriet geweest. De laatste tijd hebben ze een beetje plaats gemaakt voor vele andere dieren, mensen en bloemen, maar ze komen net als de kippen telkens weer terug. Haar nieuwste "bruidskoe" laat dit vol kleur zien. Daarnaast de nieuwe serie van diverse dieren op weg naar het feest, sommige gekleed in kledij uit een rijk verleden met veel kant.

Een ander twist met het verleden zijn de schilderijen van het Melkmeisje en Het Meisje met de Parel van Vermeer, gecombineerd met schilderijen van andere oude meesters, modern weergeven.

Het beschilderen van glas, porselein en objecten heeft onderhand ook een grote plek ingenomen; vele vazen, schalen, planken, kannen zijn voorzien van een mooi nieuw jasje van verf. Prachtig om van iets ouds iets heel nieuws te creëren.

Annie geeft schildercursussen en workshops in haar ruime en lichte atelier achter haar woning in de Zegerijstraat in Brummen. Dit is tevens de plek waar haar kunst ontstaat.

Info: www.annie.elissen.com

Meer berichten