Edwin en Dianne Oostenbrink genieten met volle teugen van de rust op camping De Wijte bij Eefde.
Edwin en Dianne Oostenbrink genieten met volle teugen van de rust op camping De Wijte bij Eefde. (Foto: )

Rust overheerst op camping De Wijte

Edwin en Dianne Oostenbrink genieten volop van de rust en de landelijke omgeving op camping De Wijte bij Eefde. Het paar uit Veenendaal is al voor de vierde keer op de camping en kan maar geen genoeg krijgen van de omgeving. Vooral Zutphen is favoriet.

Door Leo Polhuys

EEFDE - De Wijte is aangesloten bij de Stichting Vrije Recreatie (SVR). ''Hier komen vooral rustzoekers, we hebben geen disco of animatieteams,'' vertelt beheerder Huub Bierman. ''Edwin en Dianne knikken instemmend. ''Wij hoeven dat allemaal niet. We komen echt voor de rust. Je kijkt hier mooi uit over de velden en soms zie je de herten lopen, ook overdag.'' Edwin pendelt vier dagen per week met de trein tussen zijn woonplaats en Amsterdam,. waar hij een administratieve functie vervult. Dianne werkt eveneens vier dagen, maar dan in de zorg. ''Al met al zijn we behoorlijk druk en dan is het heerlijk om te ontspannen op de camping. Hier hoeven we een paar weken even helemaal niks niks.'' De twee campinggasten zien regelmatig anderen die net als zij ook al enkele jaren naar de kleinschalige recreatiegelegenheid komen. ''Toch komen we niet bij anderen over de vloer.'' De meeste campinggasten zijn ouderen, hoewel er ook wel eens jonge gezinnen met kinderen neerstrijken.

Kakelhok

Beiden gaan er regelmatig met de scooter op uit. '"Wandelen en fietsen doen we niet, in verband met onze gezondheid. Maar met de scooter kunnen we overal komen. Zo zijn we al in Borculo geweest, in Bronkhorst, Doetinchem en natuurlijk Zutphen. Dat is onze favoriet, erg leuk. We hebben ook gegeten bij De Witkamp in Laren, dat kunnen we van harte aanbevelen. En langs de IJssel is het ook erg mooi, we raken hier maar niet uitgekekeni'' De twee Veenendalers zijn erg te spreken over de manier waarop de camping wordt beheerd. ''In het zogenaamde kakelhok krijg je als welkom koffie. En als je visite hebt die je niet zo gauw in de tent kwijt kunt, kun je daar ook naartoe. Laatst zaten we er met visite te eten in het kakelhok terwijl een andere campinggast er de was stond te doen. Dat kan hier allemaal, het is lekker gemoedelijk. En de beheerder heeft ons wel eens geholpen met het opzetten van de tent, '' In het kakelhok staat ook een centrifuge. Dianne: ''Die is mijn oude , die doet hier nog goed werk.'' Edwin en Dianne staan in totaal vier weken op de camping, die een stuk of twaalf plaatsen kent. ''We komen speciaal een dag terug om de tent op te halen want niet alles past in een keer in onze auto.'' Een eindje voorbij de tent van het tweetal staat een klein exemplaar, helemaal aan de rand van het veld. Edwin: ''Daar slaap ik. Ik heb slaapapneu en maak nogal geluid, 's nachts. Maar binnenkort krijg ik een beugel en is het probleem verholpen, als het goed is.''

Meer berichten