Buddha Shakyamuni beeld in het Dzogchen Klooster
Buddha Shakyamuni beeld in het Dzogchen Klooster (Foto: Shenpen International)

Veel belangstelling voor Tibetaans Boeddhistische meditatie

Zutphen - Zutphen heeft een rijke traditie op het gebied van yoga en meditatie. Ook voor de cursus Tibetaans Boeddhistische meditatie is veel belangstelling. Medio september start een vierde groep met de introductiecursus. Ook dit keer in de verstilde en mooie locatie van Dat Bolwerck.

De boeddhistische lama de zevende Dzogchen Rinpoche heeft speciaal voor het westen deze meditatiecursus ontwikkeld. Enkele van zijn studenten hebben de initiatie en bekrachtiging ontvangen om deze cursus ook in Zutphen te geven. De deelnemers leren met Shamathameditatie-oefeningen om de geest meer te focussen.

Na deze introductie is er een vervolgcursus van tweemaal tien weken waarin ook gewerkt wordt met visualisaties en mantra’s.

Uiteindelijk beoefenen de deelnemers de Dzogchenmeditatie. Deze eeuwenoude meditatie maakt het mogelijk om in deze stressvolle tijd lichaam en geest te laten rusten en innerlijke vrede te ervaren.

Praktische gegevens

De introductiecursus Tibetaans boeddhistische meditatie is maandag 16 september t/m 4 november van 19.30 tot 20.30 uur. Op 11 en 18 november kunnen lessen worden ingehaald.

Locatie: Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen. Kosten: 80 euro voor de eerste 8 lessen (en 2 inhaallessen).

De opbrengst van de cursus gaat naar de bouw van een school voor Tibetaanse kinderen in de vluchtelingen nederzetting Dhondenling, Zuid-India.

Meer berichten