Foto:

Margreet Keijzer komt met Vuurwerk

Zutphen - Afgelopen weekend is het vijfde boek van M.K. Peta, alias van de Zutphense Margreet Keijzer, gepubliceerd. Dit spannende verhaal is deel vijf van de fantasy heksenserie waar in de eerste delen de Witte Wieven uit Lochem een grote rol speelden.

In dit vijfde deel, met de titel "Vuurwerk", is er geen rol voor hen weggelegd. Het avontuur speelt zich af in het heksenhuis voor bejaarde heksen in Schotland. Daar studeren de jonge Djim en Georgie voor tovenaar en heks. Daarbij worden zij ondersteund door de elf Timothy.

Het is kerst 1999 en overal in de wereld is men beducht op de eeuwwisseling. Er wordt veel gesproken over een millenniumprobleem en de elf ontdekt dat er ook een heel vreemd millenniumprobleem in het heksenhuis is. Hij komt in de problemen als hij ziet dat hij onbedoeld het kwaad heeft losgelaten. Georgie loopt hierdoor gevaar, zal hij haar kunnen redden? Hij wil zijn vrienden beschermen, maar wordt tegen- en weggewerkt door het kwaad. Waar is hij?

Dit verhaal is in tegenstelling tot de andere vier delen, die al vanaf 8 jaar gelezen kunnen worden, meer geschikt vanaf 10 jaar.

Margreet heeft bij het realiseren van dit boek weer tekstuele ondersteuning gehad van John Blijenberg en Ineke Heijster tekende ook nu weer een prachtige omslag. Het boek is via selfpublishing bij Brave New Books uitgegeven.

Vuurwerk is overal verkrijgbaar voor 17 euro. ISBN: 9789402194548

Meer berichten