diverse soorten ingemaakte groente
diverse soorten ingemaakte groente (Foto: Derk Huizinga)

Workshops bij de Keuken van Hackfort

Vorden - In de zomer is er veel te oogsten in de moestuin, te veel om meteen op te eten. Dus wat doe je er dan mee? Inmiddels zijn we ons er allemaal van bewust dat er zo weinig mogelijk voedsel moet worden verspild. Het is dus handig om te weten hoe je je eigen groente kunt conserveren.

Daarom biedt restaurant Keuken van Hackfort in Vorden in samenwerking met moestuin medewerker Derk Huizinga ook dit jaar weer diverse workshops aan. Daarin leer je om groente en fruit te verwerken tot heerlijke chutneys en hoe je groente kunt fermenteren. Deelnemers krijgen de nodige uitleg, kunnen genieten van proeverijen en iedereen gaat aan de slag om zijn eigen lekkernijen te maken.

De workshops vinden telkens rond etenstijd plaats, van 18.00 tot 20.30 uur. Tussendoor serveert het restaurant kleine bijpassende gerechtjes, zodat deelnemers geïnspireerd worden om alles wat ze maken te combineren tot bijzondere maaltijden.

De workshops zijn gepland op de volgende data:

Dinsdag 20 augustus: Wie van zuurkool houdt, houdt ook van fermenteren

Dinsdag 3 september Ontdek de vele smaken van chutneys

Woensdag 11 september Wie van zuurkool houdt, houdt ook van fermenteren.

Meer informatie en aanmelden via www.keukenvanhackfort.nl

Meer berichten