De zomerse buitenfilms van het filmhuis de Gruitpoort zijn al jaren een traditie. Voor de 17e keer dit jaar vertonen wij films in de open lucht, films die een breed publiek zullen aanspreken.
De zomerse buitenfilms van het filmhuis de Gruitpoort zijn al jaren een traditie. Voor de 17e keer dit jaar vertonen wij films in de open lucht, films die een breed publiek zullen aanspreken. (Foto: Jessica de Lepper)

Gratis films kijken bij het Buitenfilmfestival

De zomerse buitenfilms van het filmhuis de Gruitpoort zijn al jaren een traditie. Voor de 17e keer dit jaar vertonen wij films in de open lucht, films die een breed publiek zullen aanspreken. De toegang is gratis; dit wordt mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren.

Zutphen - Op 21 augustus wordt de film Free Solo vertoond in het Amphionpark. Rotsklimmer Alex Honnold wil zijn droom verwezenlijken. Hij wil zonder hulpmidddelen de rotswand El Capitan beklimmen. Een levensgevaarlijke missie, elk foutje kan fataal zijn. Bloedstollend spannend.

Op 22 augustus staat het grote scherm bij de IJsselkade/Friul, waar Green Book wordt gedraaid; een hartverwarmend, inspirerend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een concertpianist (Mahershala Ali) en zijn chauffeur/lijfwacht (Viggo Mortensen). Op 23 augustus wordt bij villa Ruimzicht het Buitenfilmfestival afgesloten met Bohemian Rapsody. De voorstellingen beginnen om 21.30 uur en zijn gratis toegankelijk, maar iedereen wordt verzocht zijn eigen stoel mee te nemen. De organisatie hoopt op een grote opkomst.

Kijk voor meer informatie en exacte locaties op www. Gruitpoort.nl

Meer berichten