Culinair creator Hester Prummel kookt graag verantwoorde gerechten voor grotere groepen (foto: Corry Florijn)
Culinair creator Hester Prummel kookt graag verantwoorde gerechten voor grotere groepen (foto: Corry Florijn) (Foto: )

'Koken op locatie kan ook Spanje zijn'

Corry Florijn

Chefkok met passie voor puur

De Academie Zutphen helpt mensen vorm te geven aan hun plannen die bijdragen aan een mooiere samenleving. Hester Prummel was één van de deelnemers van de Academie dit jaar. Vanuit de opleiding werd haar initiatief aangekondigd als 'Hester Prummel, creatieve creator van heerlijke allergeenloze gerechten.

ZUTPHEN – "Mijn motto is dat er eigenlijk geen enkele goede reden is om vlees te eten, behalve dat het lekker is. Ik wil graag zoveel mogelijk plantaardig koken en koken met een verhaal. Wat eten we nu eigenlijk en hoe komt het hier, de oorzaak en het gevolg daarvan. Niet belerend, mensen zijn wel lekker uit eten, maar dat het duidelijk is dat ik in ieder geval heb nagedacht over de keuzes die zijn gemaakt. Ik vind het mooi om me toe te leggen op die puzzel van verantwoord eten en met aanpassingen voor mensen met een voedselallergie.
Zes jaar geleden ben ik als kok gaan werken bij Het Balkon, een conferentie- en opleidingscentrum in Vasse. De groepen waarvoor ik kook zijn tussen de 12 en 26 personen. Voor zo'n groep is het leuk koken, maar ik heb ook voor grotere aantallen gestaan. Het Balkon heeft het pand in Vasse verkocht en ik weet sinds het voorjaar dat mijn baan en die van mijn collega's per september stopt. Op het moment dat ik hoorde dat het definitief op zou houden bij Het Balkon, las ik een stukje over de Academie Zutphen. Ik dacht, inschrijven kan geen kwaad. Door mijn verhuizing naar Zutphen liep ik al met het plan om hier een eethuisje te beginnen of een huiskamerrestaurant, zeker in deze nieuwe wijk om het buurtgevoel te ontwikkelen. De inschrijving was dus ook een beetje om mezelf te dwingen het nu te gaan doen, het moest concreet worden. Het ergste wat je kan gebeuren is dat het niet lukt. Dat probeer ik me voor te houden. Het is goed om over dingen na te denken maar uiteindelijk moet je het gewoon gaan doen.


Kok op bestelling
Ik kan als cateraar werken, kok aan huis voor een feestje tot zo'n 30-40 mensen. Voor mensen die een etentje willen geven maar een restaurant te lawaaierig vinden. Voor een barbecue kunnen mensen beter een slager inschakelen, maar juist mensen die eens wat anders willen zoals een Indiaas buffet van curries, chutneys, deegpasteitjes en rijstbereidingen bijvoorbeeld.
Ik wil heel graag voor groepen op locatie koken. Dat kan ook een aantal weken in de zomer in Spanje zijn voor vakantiegangers. Inmiddels heb ik contact met een vergaderlocatie hier in de buurt waar ik voor groepen het diner kan verzorgen. Daar heb ik veel zin in.
Ik hou van Mediterraans koken, de keuken van het Midden-Oosten en India. En van koken met bepaalde restricties en uitzonderingen. Het is creatief en het vergt planning en organisatie. Het is altijd weer spannend hoe het ervaren wordt. Je legt toch jezelf ook een beetje op het bord."

hesterprummel@hotmail.com

Meer berichten