Een blik op een veld van camping De Adelaar in Voorst
Een blik op een veld van camping De Adelaar in Voorst (Foto: )

Camping De Adelaar, voor jong en oud

Door Leo Polhuys

Mooie plek aan de rand van Voorst

Camping De Adelaar is gevestigd op een prachtig plekje achter de vierhonderd jaar oude gelijknamige boerderij aan de rand van Voorst,. De camping wordt gerund door Wim en Cobie Smeenk, die in 2010 de melkkoeien verkochten en daardoor meer plek kregen voor de caravans, campers en tenten van trekkers.

VOORST - ''We hebben vijftig plakken voor caravans en een veld met twaalf plekken voor campers, ''zegt Smeenk. ''We hebben de gemeente gevraagd of een deel van de camping het hele jaar door open mag.'De procedure loopt nog maar de gemeente heeft positief gereageerd. Wij zijn aangesloten bij Stichting Vrije Recreatie. Zowel jonge gezinnen met kinderen als ouderen voelen zich hier thuis. De gasten komen uit het hele land maar ook ontvangen we Belgen, Duitsers of Engelsen.'' ' De camping is een feest voor kinderen tot en met tien jaar. Zij kunnen zich vermaken in de grote, overdekte speelschuur met onder meer een trampoline en een zandhoek. De kinderen kunnen ook gebruik maken van de fietsjes, skelters en de speeltuin. Ook zijn er dieren op de boerderij, zoals konijnen, schapen, koeien de labradors van de familie Smeenk. Bovendien hebben campinggasten uitzicht op een weiland met branderode runderen. Tot de voorzieningen behoren onder meer wasmachine, magnetron en een zithoek met boeken en spelletjes.

Kleinschalig

Gert-Jan en Wendy uit Haarlem komen al achttien jaar als vaste gast bij de familie Smeenk. ''Het is altijd gezellig bij Wim en Cobie,''zegt Wendy, die heerlijk in haar hangmat ligt, met uitzicht op de branderode runderen. ''Wij zijn destijds met deze camping in contact gekomen op een beurs. We wilden kamperen maar niet grootschalig. We kwamen in contact met Coby en Wim en hadden meteen een klik met hen en de camping, die lekker kleinschalig is. Ook onze zoon, die toen drie en een half was, vermaakte zich prima met de kinderen van de familie Smeenk. Vooral het voeren van de koeien vond hij erg interessant...Een deel van de camping was er trouwens nog niet toen wij hier de eerste jaren kwamen.Ondanks de uitbreiding van de laatste tijd is het kleinschalige karakter gebleven. Het is een fijne camping van waaruit je mooie tochtjes kunt maken in de omgeving. Zo kun je heel mooi langs de IJssel fietsen of naar Zutphen. Wij zijn echte Zutphen-liefhebbers, dus het komt goed uit dat we vlakbij de stad zitten. En bij warm weer, zoals de afgelopen week, gaan we naar Bussloo. Ook dichtbij en makkelijk op de fiets te bereiken. We gaan ook wel naar andere landen op vakantie, maar keren hier altijd weer terug. Deze camping biedt alles wat we nodig hebben. Het leuke is dat gasten van verschillende leeftijdsgroepen door elkaar heen lopen. Je ziet jonge kinderen maar ook zeventig plussers.''

Meer berichten