Het team van Re-Sell. V.l.n.r. Sander, Joyce, medewerker Frans en Harald
Het team van Re-Sell. V.l.n.r. Sander, Joyce, medewerker Frans en Harald (Foto: )

Opening kringloopwinkel Re-Sell morgen

Door Leo Polhuys

Ook mogelijkheid huur verkoopplek

Aan het Polplein (Woonboulevard Zutphen) openen Harald Esman en Joyce Aalbers morgen kringloopwinkel Re-Sell. Beiden dreven 22 jaar lang een kringloopzaak in Doetinchem. In Re-Sell kunnen klanten niet alleen de meest uiteenlopende artikelen kopen, ook kunnen huurders er terecht om spullen te verkopen vanaf een tafel, plank of vanuit een vitrinekast.

ZUTPHEN - Harald zit al vanaf zijn vijftiende in de handel. In het centrum van Doetinchem startte hij destijds met een kringloopwinkel. ''Dat was nieuw voor die tijd. Je had bijna geen kringloopzaken in de Achterhoek. Ook het concept waarbij mensen die spullen inbrachten, een vergoeding kregen, was nieuw. In de loop der jaren werd het aanbod minder, vooral door Marktplaats. Iedereen is nu immers een beetje handelaar geworden. Veel kringloopwinkels zijn opgekomen en weer verdwenen. Toch hebben wij ons hoofd altijd boven water gehouden,.Het is ook een kwestie van volhouden.'' Re-Sell heeft een oppervlakte van vijftienhonderd vierkante meter,. De klant kan er terecht voor de inbreng van artikelen (mits deze commercieel interessant zijn en niet beschadigd of vuil). Voor witgoed en meubelen wordt een kleine vergoeding gegeven. Het aanbod van Re-Sell is enorm. Meubels, verlichting, antiek, serviesgoed..... het staat of hangt rijendik in de zaak, die goed toegankelijk is voor rolstoelers en mensen in een scootmobiel. Parkeren kan voor de deur. Harald en Joyce worden bijgestaan door zoon Sander, een aantal vrijwilligers, Wajongers of mensen met een beperking. De ondernemers moesten Doetinchem verlaten omdat hun oude pand, dat werd gehuurd, asbest bevatte. Harald: ''Bovendien werden we in het centrum helemaal ingesloten door bebouwing.We moesten dus naar een andere plek uitkijken. Vanuit onze woonplaats is Zutphen best te doen.'' .

Huren

De voorbereiding voor de ingebruikname van het enorme pand heeft zo'n drie maanden gekost. Het team heeft veel werk gehad; zo nam de montage van de vitrinekasten veel tijd in beslag. Er hebben zich inmiddels twaalf personen aangemeld die in het kringloopgedeelte zelf of apart vanaf een tafel, plank of uit een vitrinekast spullen gaan verkopen. Harald: ''Zij huren van ons en hebben geen zorgen om zaken als elektriciteit, verwarming of personeelskosten. Wij verkopen de artikelen voor hen en betalen na vier weken via de bank of contant. Waardevolle spullen liggen in beveiligde vitrines.'' De nieuwe kringloopwinkel verzorgt ook ontruimingen van woningen en bedrijven en levert dee bezemschoon op.. Re-Sell krijgt in het kledinggedeelte pashokjes en verder komt er een gelegenheid om koffie te drinken of een tosti te bestellen. Na de opening morgen geldt de eerste maand een actie waarbij korting wordt gegeven op de kraamhuur.

Meer berichten