Bert-Jan van Dam voor zijn stacaravan op camping ''Warnsveld''
Bert-Jan van Dam voor zijn stacaravan op camping ''Warnsveld'' (Foto: )

Bijna geboren op de camping

Door Leo Polhuys

Bert-Jan als jochie al op Warnsveld

In het buurtschap Warken, tussen Warnsveld en Lochem, ligt de camping Warnsveld. De gasten verblijven op een ruim opgezet terrein aan de Warkenseweg, omgeven door de mooie Achterhoekse natuur. De camping telt plekken voor zo'n 55 stacaravans en ook zijn er toeristische plaatsen.

WARNSVELD - Campinghouder Gerrit Leunk, die het recreatiebedrijf samen met zijn vrouw Ellen draaiende houdt, vertelt dat de camping in 2021 zestig jaar bestaat. ''Mijn ouders zijn ermee begonnen en wij hebben het overgenomen. Er komen hier veel vaste gasten uit het hele land en ook hebben we buitenlandse gasten.''Bert-Jan van Dam (58) is zo'n vaste klant. Hij komt al vanaf zijn derde jaar op de camping. '"Je kan dus wel zeggen dat ik hier bijna ben geboren, ''lacht Van Dam, die bij Defensie werkt momenteel in het Brabantse Best woont. Bert-Jans ouders woonden in Zutphen en hadden een groot gezin met zeven kinderen. ''Deze camping was dus lekker dichtbij als rustpunt,''zegt Bert-Jan, wiens moeder overigens nog steeds in Zutphen woont. ''Ze is inmiddels 89 en af en toe ga ik bij haar op bezoek vanaf de camping. Ook mag ik graag in de omgeving skeeleren.oWe hebben hier een heerlijke jeugd beleefd. Bij de ingang was vroeger een melkwinkel. De kinderen van de camping sprongen op de wagen als die zijn ronde deed door de omgeving en we hielpen mee melk uitdelen. Ook onze kinderen hebben altijd veel plezier gehad op deze camping. Soms komen ze nog een paar dagen langs.'' De huidige stacaravan van Van Dam is vijf jaar in het bezit van de familie. Daarvoor hadden de Van Dams een andere, even verderop. Die is inmiddels naar de nieuwe eigenaren overgegaan.

Lekker vrij

Camping Warnsveld is lekker vrij, vertelt Bert-Jan. ''De familie Leunk organiseert in de zomer allerlei activiteiten zoals beach volleybal, maar je hoeft daar natuurlijk niet aan mee te doen. Je kan ook lekker rustig op je eigen plekje blijven zitten. Je bent hier tenslotte voor de ontspanning.Het mooie van deze camping is dat je niet constant op de kinderen hoeft te letten. Omdat er een slagboom voor het terrein staat, valt het meteen op als een kind misschien het terrein af gaat en kan het meteen weer de camping op worden gestuurd.'' Bert-Jan voert regelmatig klusjes uit voor de familie Leunk. ''Omgekeerd kan ik na overleg altijd gebruik maken van spullen van Gerrit, bijvoorbeeld als er snoeiwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Ook voor andere op de camping doe ik graag klusjes, Zo is er een plek waar een paar oudere mensen vakantie vieren. Als ik weet dat ze komen, maak ik alvast de boel rondom de caravan een beetje in orde. Dan hoeven ze zelf niet meer op de knietjes de boel schoon te maken. ik ben nu eenmaal geen type om stil te zitten.''

Meer berichten