Natuurmonumenten zoekt meedenkers

Van de redactie

Woon je in Vorden, Zutphen, Lochem en omgeving en houd je van de natuur en het typische kleinschalige Achterhoekse landschap? Kom dan met Natuurmonumenten meepraten over de natuur, het landschap en het erfgoed in deze omgeving en help mee ons scherp te houden! Geïnteresseerden melden zich aan voor de klankbordgroep van Natuurmonumenten via BEachterhoek@natuurmonumenten.nl o.v.v. 'Deelname klankbordgroep Graafschap'.

Zutphen - De klankbordgroep bestaat uit zo'n 12 mensen uit de streek die zich betrokken voelen bij de natuurgebieden, het landschap en het erfgoed. Zij denken mee met de boswachters en geven Natuurmonumenten gevraagd en ongevraagd advies en voeden hen met informatie uit de samenleving. Natuurmonumenten gebruikt de op- en aanmerkingen van de groep voor een goede besluitvorming. Daarom zijn wij op zoek naar mensen met een diverse achtergrond, bijvoorbeeld uit de recreatieve hoek, ondernemers, inwoners, mensen met een agrarische achtergrond, natuurliefhebbers en inwoners met een achtergrond in het beleid. Ook streven wij naar een evenwichtige verdeling tussen stadsmensen, dorpsbewoners en inwoners van het platteland. Ze willen eerlijkheid en openheid voor alle betrokken partijen tijdens dit idee.

Meedenken met boswachter

De bijeenkomsten worden voorgezeten door een lid van de Ledencommissie. De gebiedsmanager en de boswachter nemen ook deel aan de klankbordgroep om informatie te geven, te luisteren naar de ideeën en deel te nemen aan de discussie. Alle deelnemers kunnen onderwerpen inbrengen.

Aanmelden

De klankbordgroep komt zo'n 4 keer per jaar bijeen op een avond in Vorden. Eén van deze bijeenkomsten is in het veld. Leden van de klankbordgroep zijn voor maximaal 6 jaar lid. We streven naar een leuke samenstelling van de groep. Heb je belangstelling? Stuur dan voor 15 augustus een e-mail naar beachterhoek@natuurmonumenten.nl.

Meer berichten