Feestelijke opening bibliotheek op school bij kindcentrum Lea Dasberg

Zutphen - Een wens van de leerlingenraad, van Kindcentrum Lea Dasberg, was om meer leuke boeken te kunnen lezen in de klas. Hier is door Han Slegt (oud-directeur) en Liesbeth Verbeek (taalcoördinator) gehoor aangegeven.

En na een gesprek met de bibliotheek, zijn zij samen met medewerkers van de bibliotheek en een aantal heel enthousiaste ouders in september 2018 gestart met het uitzoeken van boeken.

Het realiseren van de 'Bibliotheek op school' heeft enige tijd geduurd. Het was een behoorlijke klus om alle boeken op te voeren in het computersysteem.

Maandag 8 juli was het dan zo ver; op beide locaties werd de schoolbibliotheek op feestelijke wijze geopend. Alle kinderen waren hierbij aanwezig. Er werden linten doorgeknipt. En alle leerlingen kregen een hartjes snoepje als traktatie, want 'wij houden van lezen!'

Op beide locaties werd een bordje aangeboden door Ine Kamp en Maja en Hanny, dat Kindcentrum Lea Dasberg officieel 'Bibliotheek op school' heeft.

"We zijn heel trots en blij, dat we vanaf volgend schooljaar deze bibliotheek in kunnen zetten om het leesplezier te verhogen. Alle ouders, die zich hebben ingezet bedankt! En alle leerlingen veel leesplezier!"

Meer berichten