Zwaaien en zweieren op de kermis in Zutphen. De grote vraag is alleen: waar?
Zwaaien en zweieren op de kermis in Zutphen. De grote vraag is alleen: waar? (Foto: Willem Feith)

Toch geen kermis op de IJsselkade

Zutphen - De Zutphense raad heeft zich gisterenavond unaniem uitgesproken voor handhaving van de kermis op de Markten en niet voor verplaatsing naar de IJsselkade. Het college bij monde van wethouder De Jonge zal dit heldere signaal volgen. Dit besluit zal voor de komende jaren gelden.

Bewoners en bedrijven IJsselkade zijn zeer verheugd met dit resultaat. "Het past ook het beste bij de stad Zutphen," zegt Elsbeth Boerboom van de Werkgroep Geen Kermis op de IJsselkade. "Wij danken de politieke fracties voor het aanhoren van onze bezwaren en suggesties: het toont aan dat democratische samenspraak mogelijk is. Wij voelen ons door hen gehoord. Onze zwaarwegende en inhoudelijke argumenten hebben hiertoe bijgedragen."

De bewoners van de IJsselkade beseffen dat de overlast voor de Markten daardoor blijft bestaan. "Wij hopen dat partijen met elkaar om de tafel gaan, naar elkaar luisteren en iets doen met de goede suggesties die er zijn. Dat hierdoor de overlast door extra maatregelen en afspraken tot een minimum beperkt kan worden. Wij hopen dat het college dit moment van politieke eensgezindheid benut om de kermis verder te vernieuwen. Wij staan klaar om hieraan mee te doen. De geesten zijn er nu rijp voor."

Meer berichten