Het hele jaar door op donderdagmiddag bootcamp bij kinderopvang De Bosmuis in Warnsveld (foto: Corry Florijn)
Het hele jaar door op donderdagmiddag bootcamp bij kinderopvang De Bosmuis in Warnsveld (foto: Corry Florijn) (Foto: )

Bootcamp bij De Bosmuis in Warnsveld

Het is donderdagmiddag. Rennende voetjes kondigen de komst van kinderen aan die opgehaald zijn bij diverse basisscholen. Het was warm in de bus van De Bosmuis maar binnen aan de Vordenseweg 13 is het heerlijk koel.

Door Corry Florijn

WARNSVELD – Leiding en kinderen begroeten elkaar enthousiast. Er wordt water gedronken en een cracker gegeten met kipfilet of smeerkaas. De verhalen over de schooldag buitelen over elkaar heen. "Ik heb een lego-horloge!" "Bij mij in de klas was het bloedheet!" Even bijkomen, nieuwe energie opdoen en dan naar buiten. Bootcamp. Vaste prik op donderdagmiddag.
Smallsteps is een landelijke organisatie voor kinderopvang, locatie De Bosmuis een kleinschalige BSO midden in het groen. Een oase van rust na een lange dag op school. Er is ruimte om te ontspannen en om lekker te spelen in het bos.

Locatiemanager Anouk Janssen: "Ouders kiezen voor deze plek juist vanwege het buiten spelen. Kinderen kunnen hier heerlijk op ontdekkingstocht, klimmen, hutten bouwen, ravotten of picknicken onder de bomen. De tuin is helemaal opgeknapt, de eiken verwijderd. We hebben stappalen gemaakt en de waterpomp is in gebruik genomen. Meestal hebben we rond de 10 kinderen hier, in de vakantieperiodes wat meer. Dan kunnen ouders gebruik maken van opvang voor een dag. Als organisatie vinden we het belangrijk dat kinderen veel zelf doen, lekker bewegen en zelf ontdekken wat ze leuk vinden. Weer of geen weer, heerlijk naar buiten. Er staan laarzen, ze mogen hier vies worden. Maar wil je binnen liever een boekje lezen of wat knutselen kan dat ook, ook al proberen we elk kind er wel bij te betrekken. Wij geloven in de kracht van ieder kind."
"Daarnaast onderscheiden we ons in de voeding die we aanbieden. Geen snoep of ranja, wel water, thee, fruit. Verantwoorde dingen dus.

We hebben een activiteitenprogramma afgestemd op de groep, dat kan dus verschillen per locatie. Aan kinderen wordt zelf ook gevraagd welke activiteiten ze graag terug zien. Het programma wordt vooraf opgestuurd naar de ouders, en wanneer ze daar prijs op stellen kunnen we op een persoonlijke app ook foto's van hun kind van die dag laten zien. We maken afspraken met de ouders over wat mag en niet. De kinderen weten precies hoe hoog ze mogen klimmen. Dit is trouwens een leuke groep die fijn samen speelt. Ze bedenken veel zelf, laatst werd een winkel gebouwd en blaadjes fungeerden als geld. Het kan zo simpel zijn. We laten ze zoveel mogelijk hun eigen gang gaan. Vorige week hadden we een feestthema omdat Smallsteps 5 jaar bestaat. Er waren activiteiten zoals bekerbrilvoetbal, vlaggetjesslingers maken en zelf een coole dans bedenken."
Ouders die kennis willen maken met De Bosmuis en zelf willen ervaren hoe de kinderen heerlijk spelen in het groen, kunnen een rondleiding aanvragen op de website.

www.smallsteps.nl

Meer berichten