Beeld Buddha Sakyamuni in Dzogchen tempel.
Beeld Buddha Sakyamuni in Dzogchen tempel. (Foto: Shenpen International)

Tibetaans Boeddhistische Meditatie

Zutphen - De zevende Dzogchen Rinpoche is een bekende spreker in Zutphen. Al vanaf 2003 komt hij elk jaar naar Zutphen voor een lezing. Hij geeft dan concrete handvaten voor het integreren van Tibetaans boeddhistische wijsheid in het dagelijks leven. Hij heeft 5 jaar geleden speciaal voor het westen een meditatiecursus ontwikkeld.

Onderzoek wijst uit dat door meditatie de geest en ook de hersenen dusdanig veranderen dat we innerlijke rust kunnen ervaren. De eeuwenoude Dzogchen meditatie maakt het mogelijk om in deze stressvolle tijd lichaam en geest te laten rusten.

In Zutphen begint maandagavond 16 september voor de vierde keer de introductiecursus Tibetaans boeddhistische meditatie. Ook dit jaar in de mooie en verstilde locatie van Dat Bolwerck op de Zaadmarkt 112.

Opbrengst voor school Tibetaanse vluchtelingen

Tijdens de Introductiecursus van acht weken leren de deelnemers met geleide mindfulness- en Shamatha meditatie-oefeningen om de geest meer te focussen.

Na deze introductie is er een vervolgcursus van tweemaal tien weken waarin ook gewerkt wordt met visualisaties en mantra’s. Uiteindelijk beoefenen de deelnemers de Dzogchen meditatie.

Door deze opbouw leren deelnemers de geest te richten en innerlijke rust te ervaren.

De opbrengst van de cursus gaat naar de bouw van een school voor Tibetaanse kinderen in de vluchtelingen nederzetting Dhondenling, Zuid-India.

Praktische gegevens

De introductiecursus Tibetaans boeddhistische meditatie is maandag 16 september t/m 4 november van 19.30 - 20.30 uur. Op 11 en 18 november kunnen lessen worden ingehaald.

Locatie: Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen.

Kosten: 80 euro voor de eerste 8 lessen (incl. 2 inhaallessen)

Voor meer informatie en aanmelden: 06 295 754 18 of shenpen@xs4all.nl.

Kijk ook op www.shenpennederland.org/studie-en-beoefening

Meer berichten