pre-instap turnsters SVOD
pre-instap turnsters SVOD (Foto: SVOD)
Sport

SVOD Turnster Merel Mogezomp wint BATO Cup

Zes SVOD turnsters reisden afgelopen zondag reisde naar Haarlem om daar mee te doen aan de BATO Cup. Deze wedstrijd en de daar bijhorende oefenstof is speciaal voor mini's of turnsters die nog niet aan officiële wedstrijden mogen deelnemen. Ook turnsters van St Mauritius Volendam, K&V Opmeer, Toss Heemskerk, Turncentrum Noord en BATO Haarlem waren van de partij.

Voor Liv Keuper (Zutphen), Femke Wichers (Harfsen), Elynn Heederik (Deventer), Esma Ilkay (Zutphen), Kim Starink (Eefde) en Merel Mogezomp (Gorssel) was het ook de eerste keer dat ze een oefening op de rekstok met lusjes mochten uitvoeren. Extra spannend dus.

In een gezellige ongedwongen sfeer werkte de turnsters de vier wedstrijdtoestellen af. Hier en daar nog wat onzekerheden of vergeten oefening, maar dar hoort allemaal bij het leerproces. Na afloop van de wedstrijd was er een demonstratie van turnsters van BATO die vorige week aan de Dutch finales hadden meegedaan in Ahoy, die met groot enthousiasme werd ontvangen. En toen was het tijd voor de prijsuitreiking. Merel Mogezomp kreeg het goud omgehangen en mocht plaatsnemen op de hoogste treden van het podium. Maar ook alle andere turnsters werden in het zonnetje gezet en ontvingen een medaille en diploma.

Meer berichten