Foto:
Sport

Sponsorrit voor NAH door Mariëtte Hehakaya

Zutphen - De Zutphense componist en pianist, Mariëtte Hehakaya gaat dit weekend een enorme prestatie leveren op de fiets om in een wielerequipe van negentien geselecteerde renners 645,9 kilometer in 24 uur te rijden. 'Krachttoer voor hersenletsel 2019'.
Omdat 645.900 mensen in Nederland geregistreerd niet aangeboren hersenletsel hebben, waar jaarlijks 19.000 jeugdigen bij komen.

Mariëtte heeft de afgelopen maanden naast haar optredens heel wat kilometers afgelegd op snelheid. Samen met haar fietscoach uit Brummen en trainers van de Sportschool is zij zo goed mogelijk voorbereid.

"Dus nu gewoon gaan doen", aldus Mariëtte die naast haar hooggevoeligheid een enorme nuchtere kant heeft. Natuurlijk om geld in te zamelen voor onderzoek en speciale prikkelarme omgeving en aandacht voor NAH; Niet Aangeboren Hersenletsel. Doorzetten dat kan ze wel: "Ik weet hoe het is om uit een rolstoel te moeten komen en motorisch te moeten trainen en trainen en trainen, om alles weer een beetje te kunnen. Dat weet ik al vanaf m'n dertigste, toen ik getroffen werd door een herseninfarct.

Vanaf mijn achtste rugwervel raakte ik verlamd en mijn kortetermijngeheugen is blijvend aangetast. Ik heb zelf alles aangepakt om zoveel mogelijk terug te kunnen komen met piano spelen op hoog niveau, te componeren en concerten te geven, waardoor ik opnieuw in het buitenland en Nederland kon optreden.

Extra mooi is dat ik speciaal voor mensen met dementie en andere hersenbeperkingen, prikkelarme muziek maak en hen meeneem. En daar fiets ik ook voor".

Mariëtte en de Stichting Breinpijn zijn te steunen via: https://breinpijn.org/even-voorstellen-mariette-hehakaya/

Meer berichten