Tom Kleissen (Lochem, vervanger Marjolijn Pezy), Danny Bekkers (Apeldoorn), Femke Grolman (Brummen), Mirjam Beltman (Zutphen), Ilse Wonink (regiocoach), Jeroen de Lange (Epe).
Tom Kleissen (Lochem, vervanger Marjolijn Pezy), Danny Bekkers (Apeldoorn), Femke Grolman (Brummen), Mirjam Beltman (Zutphen), Ilse Wonink (regiocoach), Jeroen de Lange (Epe).
Sport

Buurtsportcoach helpt inwoners Zutphen met beperking met sporten en bewegen

Zutphen - Gemeente Zutphen en vijf andere gemeenten uit de Stedendriehoek willen sporten en bewegen voor mensen met een beperking makkelijker maken. Lokale buurtsportcoaches en een regiocoach gaan mensen met een beperking ondersteunen en stimuleren om te bewegen en sporten.


Lokale buurtsportcoach voor aangepast sporten en bewegen
Alle zes gemeenten van de regio Stedendriehoek (Apeldoorn, Brummen, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen) zetten een lokale buurtsportcoach voor aangepast sporten en bewegen in. Deze coaches gaan bekijken welke behoeften mensen met een beperking hebben op het gebied van sporten en bewegen. Zo willen zij helpen om mensen van goede informatie te voorzien, vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen en initiatieven op regionaal niveau verbinden.


Buurtsportcoach Mirjam Beltman staat klaar voor inwoners Zutphen
Voor gemeente Zutphen gaat buurtsportcoach Mirjam Beltman aan de slag. Op www.unieksporten.nl staan de sportmogelijkheden in Zutphen. Vragen over aangepast sporten in Zutphen beantwoordt Mirjam via zutphen@unieksporten.nl.


Regiocoach verbindt sportieve initiatieven
Verder is gekozen om op regionaal niveau een 'coach aangepast sporten' in te zetten. Deze gaat de lokale buurtsportcoaches in de zes gemeenten ondersteunen in hun werk. Deze regionale samenwerking gebeurt onder de vlag van het online platform Uniek Sporten. Ilse Wonink van de Gelderse Sport Federatie is aangesteld als regiocoach.


Wethouders sport zijn blij met regionale samenwerking
De wethouders sport van de zes betrokken gemeenten kozen unaniem voor zowel een regionale als lokale aanpak die sporten en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk moet gaan maken. Wethouder Laura Werger van gemeente Zutphen: "Sporten moet voor iedereen de normaalste zaak van de wereld zijn. Ik vind het belangrijk dat we ons daarvoor inzetten en iedereen kan sporten zoals hij of zij wil."

Meer berichten