Kunstverkoop voor School at Sea tijdens IJsselfestival

Zutphen - Scholiere Jasmien de Wit (14) heeft een grote droom: in klas 4 HAVO een half jaar met een groot zeilschip de oceaan oversteken, samen met avontuurlijke jongeren uit heel Nederland, en uiteraard leerkrachten.

Met een tallship gaan ze op reis, een trotse driemaster. Onderweg zorgen ze niet alleen voor het volgen van het nodige schoolcurriculum, maar ontdekken samen de wereld. Expedities op eilanden, ontmoeting met andere culturen, het verkennen van de oceaan. 'School at Sea' uit Amsterdam is de drijvende kracht achter de organisatie.

Om dit avontuur zoveel mogelijk zelf te bekostigen, bedenkt Jasmien activiteiten die andere mensen blij maken en inspireren. In ruil hiervoor hoopt zij op donaties die haar op weg helpen. Uiteraard heeft zij haar spaargeld hiervoor op zij gezet, en helpen de ouders waar mogelijk.

Voor de Roparun had zij duizend lichtjes langs de weg gezet, om de nachtelijke lopers en fietsers een steuntje te geven op hun lange tocht van Hamburg naar Rotterdam. Dat gaf veel positieve energie!

Zondag 30 juni verkoopt ze eigen schilderijen en kunst tijdens het IJsselfestival. Ook heeft zij een ludieke actie bedacht, waarin men zelf kan deelnemen. De opbrengst is bestemd voor haar grote reis.

www.jasmien-at-sea.nl

Meer berichten