Theaterstuk Tiggeljong vertelt het verhaal van steenfabrieksarbeider Yp.
Theaterstuk Tiggeljong vertelt het verhaal van steenfabrieksarbeider Yp. (Foto: Hans Baakman - First Creatieve Communicatie)

Alle voorstellingen Tiggeljong uitverkocht

Zutphen - Alle vier de voorstellingen van het stuk Tiggeljong van Theaterproject De Hoven zijn uitverkocht. Het theatergezelschap speelt op 28 en 29 juni voor totaal 240 mensen.

De organisatie mocht dertig kaarten reserveren voor bezoekers uit Groningen die samen met Jan Bos (de schrijver van het boek Tiggeljong waarop het stuk gebaseerd is) de voorstelling komen bekijken.

Theaterproject De Hoven is een initiatief van Inès Kok van Verzien Theater die met locatietheater verbinding in De Hoven wil realiseren door elkaar te ontmoeten en samen te werken.
Het project heeft in 2018 zijn eerste editie beleefd met de voorstelling ‘Waar ben je?’ Net als vorig jaar is ook dit jaar het script verder uitgewerkt door improvisatie en met inbreng van de spelers.

Aan de voorstelling Tiggeljong doen ruim twintig spelers, dertien schoolkinderen en elf dansers mee. De organisatie is in handen van zo'n 25 vrijwilligers.

De voorstelling gaat over de tijd van de steenfabrieken in Noordoost Nederland, eind 19e eeuw. In het stuk neemt fabrieksarbeider Yp ons mee naar die tijd waar de verschillen tussen arm en rijk groot waren en gunt hij ons een blik op zijn levensverhaal.

De voorstelling Tiggeljong wordt viermaal opgevoerd op en rond het erf van een boerderij aan de rand van De Hoven.

Meer berichten