Nicole Pisuisse, met fotoboekje.
Nicole Pisuisse, met fotoboekje. (Foto: foto: N.Pisusse. )

Nicole Pisuisse brengt fotoboekje uit

Zutphen - Van Nicole Pisuisse is een fotoboekje op de markt verschenen, getiteld: 'Water van de gracht.'

Nicole, sinds 2013 woonachtig in Zutphen, volgde in 2014 de basisopleiding aan de Fotovakschook in Apeldoorn. De afgelopen jaren maakte zij veel foto's van het water van de gracht, die om de begraafplaatsen aan de Warnsveldseweg ligt.

Gefascineerd door het lijnenspel van licht en donker fotografeerde zij de kortstondige momenten van spiegeling, rimpelingen, lijnen veroorzaakt door vogels op het water, een drijvend blad, takken op of bij het water en bevroren wateroppervlak in verschillende stadia. Door dat complexe samenspel ontstonden vaak nieuwe, meestal abstracte vormen en composities.

Als lid van de zutphense fotoclub 'Zoom in' exposeert zij tijdens de fotozomer in het museumcafé van Musea Zutphen, aan de 's Gravenhof. De foto's die daar hangen zijn door het lijnenspel van het water van de gracht geïnspireerd. Twee daarvan zijn door Nicole bewerkt tot een nieuwe, symmetrische vorm (merge).

Bovengenoemde foto's staan ook in het fotoboekje dat in kleine oplage is gedrukt, en verkrijgbaar is in de museumwinkel en bij Boek en Buro.

Het boekje is inclusief een audio-cd met muziekimpressies die door Nicole, naar aanleiding van het thema water en de foto's, zijn gecomponeerd.

www.ateliernicolijn.nl

Meer berichten