Foto-expositie Moet je zien

Zutphen - Fotografencollectief De Zutphense exposeert van 12 juli tot 4 augustus in de witte vleugel van het Zutphense stadhuis.

Fotografencollectief De Zutphense werd in 1923 opgericht en is daarmee één van de oudste fotoclubs van Nederland. Nu, 96 jaar later is De Zutphense een fotocollectief van ongeveer veertig enthousiaste vrijetijds- en (semi)- professionele fotografen. De leden zijn, behalve uit Zutphen, afkomstig uit de wijde omtrek.

Bijna alle leden hebben hun eigen fotografische specialiteit: portret, journalistiek, natuur of landschappen. Sommigen maken verre reizen, anderen blijven dichtbij huis of fotograferen in hun eigen studio. De tweewekelijkse bespreking van elkaars werk concentreert zich vooral op de creatieve, inhoudelijke kant van het fotowerk. Daarnaast laten de leden zich inspireren door lezingen van goede en bekende fotografen. De club staat bekend om haar hoge niveau.

In het kader van de Zutphense fotozomer houdt De Zutphense een expositie van recent werk van haar leden. De expositie is een representatieve weergave van de kwaliteit die de 'vrije' fotografie in Nederland heeft te bieden.

Meer berichten