Foto: BART van Overbeeke

Online makelaar Makelaarsland breidt uit met nieuwe diensten

Zutphen - Makelaarsland, de eerste online makelaar van Nederland, introduceert een aantal nieuwe formules in de makelaarswereld. Naast de online verkoopdiensten, waarbij de verkoper zelf de bezichtigingen verzorgt, kan nu ook een lokale makelaar worden ingeschakeld.

De huizenverkoper heeft daarmee de keuze tussen bezichtigingen zelf doen of uitbesteden aan Makelaarsland. Voor verkoopdiensten zoals woningfotografie en de aanbiedingstekst geldt hetzelfde. Daarbij kan de consument nog steeds rekenen op vaste en betaalbare tarieven voor alle diensten ongeacht waarde, grootte of ligging van de woning. De consument krijgt hiermee maximale keuzevrijheid om de verkoop en makelaarskosten naar eigen wens in te vullen.

Frank Huibers heeft de primeur in zijn regio en introduceert de Makelaarsland Agent in Apeldoorn, Deventer en Zutphen en omstreken.

Voor de lokale ondersteuning is het Makelaarsland Agent Netwerk ontwikkeld. Een nieuw fenomeen in Nederland. De Makelaarsland Agent werkt vanaf huis en verzorgt de lokale makelaarsdiensten zoals woningopname, bezichtigingen, vraagprijsadvies en onderhandelingen. De centrale Backoffice van Makelaarsland verzorgt de administratieve, juridische werkzaamheden en presentatie op funda. De efficiënte kantoorloze werkwijze maakt de makelaarsdiensten uiterst betaalbaar. Daarnaast is de nieuwe dienstverlening zeer duurzaam.

Duurzame service

"De beste service voor vaste lage prijzen en op de meest duurzame wijze, dat was ons doel bij de ontwikkeling van Makelaarsland" aldus algemeen directeur Jeroen Stoop. "Naast onze digitale werkwijze scheelt het zelf doen van de bezichtigingen veel reistijd en dat betekent minder CO2 uitstoot. Met de extra ondersteuning door de Agents willen wij de makelaardijbranche verder verduurzamen. Geen dikke auto's, scooters of stapels papier. Onze Makelaarsland Agents worden uitgerust met een E-bike en een 100 procent elektrische auto. Verder werken zij volledig digitaal met een iPad onder de arm en wordt de koopovereenkomst digitaal ondertekend. Hiervoor hoeft men niet meer op kantoor te komen."

Makelaarsland Agents Netwerk breidt razendsnel uit. Binnen 1 jaar meer dan 20 Agents aan de slag.

De eerste vier Makelaarsland Agents zijn in november zó goed van start gegaan dat groep twee, met vijf Agents, in april dit jaar is gestart. Gevolgd door weer vijf enthousiaste Agents in juni. Dankzij deze vliegende start staat groep vier al klaar om deze zomer aan de slag te gaan. In Apeldoorn, Deventer en Zutphen is Frank Huibers het nieuwe gezicht van Makelaarsland. En met succes. "De vraag was direct overweldigend en mijn agenda zit al bomvol met afspraken. Veel mensen uit mijn regio willen kennismaken, meer informatie over de verkoopmogelijkheden en vragen of ik hen ook kan helpen bij de aankoop" aldus Frank Huibers.

Over Makelaarsland

Oprichter van Makelaarsland, Jeroen Stoop, werkte jaren als traditioneel makelaar bij een gerenommeerd makelaarskantoor toen hij dacht: 'Dit kan anders!'

Zo kwam hij met de vernieuwde betaalbare manier van makelen. Klanten zijn zelf actief betrokken bij de verkoop en aankoop en krijgen op het juiste moment slimme tools, promotiemiddelen en persoonlijke begeleiding. Met hoogwaardige dienstverlening, volledige transparantie en een vast tarief. Ongeacht de waarde, ongeacht de ligging.

In 2004 werd de Makelaarslandformule gelanceerd. Aan het eind van het eerste jaar had Makelaarsland meer dan 1.000 woningen verkocht en waren zij de grootste NVM makelaar van Nederland. Sinds dit jaar staat de teller op ruim 46.000 verkochte woningen door heel Nederland. Makelaarsland bestaat uit een team van 70 medewerkers, waaronder makelaars, juristen en softwareontwikkelaars. Afgelopen jaar is het team uitgebreid met het Makelaarsland Agent netwerk. De Agents begeleiden de klanten die niet zelf de bezichtigingen willen of kunnen doen en helpen bij het aankopen van woningen. De leiding van Makelaarsland is in handen van oprichter Jeroen Stoop. Sinds 2018 is Makelaarsland onderdeel van ING.

Meer berichten