Mata Hari, 1978, ING Collectie
Mata Hari, 1978, ING Collectie (Foto: Woody van Amen)

Hedendaagse fotografietentoonstelling Paradise Lost

Zutphen - Museum Henriette Polak toont van 6 juli tot en met 22 september de hedendaagse fototentoonstelling Paradise Lost. De tentoonstelling toont foto’s van overweldigende schoonheid met een diepere laag die deze esthetiek versterkt of in twijfel trekt.

De kunstwerken balanceren op de grens tussen werkelijkheid en verbeelding. Door het tonen of juist achterwege laten van de rafelranden van schoonheid, laat Paradise Lost nadenken over de eigen kijk op de wereld. Die controverse, het gegeven dat kunst alternatieve vragen oproept en aanzet tot reflectie, is wat de ING met haar collectie beoogt en wat Paradise Lost weerspiegelt.Met kunstwerken van kunstenaars als Erwin Olaf, Woody van Amen, Rosemary Laing, Ruud van Empel, Wout Berger en Melanie Bonajo.

Tiana Wilhelm, directeur Musea Zutphen:"Dankzij de samenwerking tussen Museum Henriette Polak en ING, worden parels uit de hedendaagse fotografieuit de ING Collectiebereikbaar voor het grote publiek."

Diverse kunstenaars tonen paradijselijke voorstellingen, die geen werkelijkheid kunnen zijn. Naast paradijselijke beelden, bevat de tentoonstelling ook verschillende werken van onder andere Erwin Olaf, Bownik, Elspeth Diederix, Carina Hesper en Holger Niehaus die refereren aan klassieke stillevens.

Gelijktijdig met Paradise Lost is in het Stedelijk Museum Zutphen de fotografietentoonstelling Picture this! Schrijven met Licht te zien. Mmet historische foto’s uit de collectie van het museum. Beide tentoonstellingen worden gehouden in het kader van Fotozomer Zutphen en zijn tegelijkertijd te zien met World Press Photo Zutphen.

Meer berichten