Eind augustus duidelijkheid over Huis de Wildeman

Zutphen - De gemeente Zutphen heeft aan het Wijnhuisfonds gevraagd of het gebruik wil maken van het recht van eerste koop op het deel van Huis de Wildeman gelegen aan de Rode Torenstraat eventueel in combinatie met de aankoop van het deel aan de Zaadmarkt. Het Wijnhuisfonds heeft aangegeven na te denken over dat verzoek en komt voor eind augustus met een reactie.

Op dit moment is in Huis de Wildeman het Geelvinck Muziek Museum gevestigd. De bruikleenovereenkomst met het Geelvinck Museum liep begin dit jaar af en is daarna nog twee keer tijdelijk verlengd. Inmiddels hebben meerdere gesprekken plaatsgevonden tussen de gemeente en het museum rondom de huisvesting.

De gemeente heeft besloten dat het Geelvinck Museum bij wijze van uitzondering tot 1 september in het pand kan blijven. Dit zorgt ervoor dat het geplande Fortepiano Festival in augustus doorgang kan vinden.

Wethouder Laura Werger: "Op deze manier proberen we voor alle partijen tot een goede oplossing te komen. Stichting Het Wijnhuisfonds Zutphen krijgt de tijd om goed onderzoek te doen of het van het recht op eerste koop gebruik wil maken. Het Geelvinck Museum kan in die tijd het festival gewoon laten doorgaan en heeft meer tijd om een alternatieve locatie te vinden."

Meer berichten