Leden van Rotary Brummen-Engelenburg serveren ijs met slagroom aan de bewoners van Tolzicht.
Leden van Rotary Brummen-Engelenburg serveren ijs met slagroom aan de bewoners van Tolzicht. (Foto: Léontine van Geffen-Lamers)

Rotary serveert diner bij Tolzicht Brummen

Brummen - “We hadden niet zo veel op met de Rotary, maar wat ze nu gedaan hebben was geweldig”. Dit waren de woorden van de heer Robben, bewoner van woonzorgcentrum Tolzicht in Brummen na afloop van een heerlijke en gezellige maaltijd. Rotary Brummen – Engelenburg organiseerde voor de bewoners afgelopen zaterdag een etentje in Tolzicht.

Leden van de Rotary hadden het etentje georganiseerd om met een kleinschalig sociaal project een bijdrage te leveren aan organisaties die op de één of andere manier hulp kunnen gebruiken. Ongeveer honderd bewoners waren met begeleiders aanwezig en werden door de Rotarians blij verrast met de maaltijd.

De bewoners kregen een broodje warme beenham met saus en verse salade. Na afloop was er vers fruit met ijs en slagroom. “Het was geweldig”, vertelt Harry Meijer, teamleider van Tolzicht. “De bewoners hebben genoten. Het is misschien heel eenvoudig, maar je maakt hier mensen echt blij mee”. Niet alleen het eten, ook de muzikale omlijsting van Peter de Jonge was een succes. Hij zong en speelde onder begeleiding van zijn gitaar, liedjes uit de ‘goede oude tijd’.

Patricia de Vries, lid van Rotary Brummen-Engelenburg dankte voorafgaand aan het eten ook vooral de lokale middenstand die meewerkte met dit etentje. Zo was er salade en fruit van Bas Jansen, broodjes van Bakker Teeselink, beenham van Slagerij Van Dijk en ijs van banketbakkerij Jolink. Zij waren bereid op deze manier ook een bijdrage te leveren aan dit maatschappelijke initiatief.

Foto’s van deze geslaagde middag zijn te zien op de facebookpagina van Rotary Brummen Engelenburg. www.facebook.com/RotaryBrummen/

Meer berichten