Pianist Sem van Gelder en zanger Gijs Neplenbroek.
Pianist Sem van Gelder en zanger Gijs Neplenbroek. (Foto: archief Overtuin)

Zomerse Overtuin met nieuwe expositie

Warnsveld - Op zondag 23 juni staat de poort van de Overtuin weer wijd open voor al haar bezoekers. Al het gemaaide gras is ondertussen van de velden geruimd en de tuin staat er weer strak bij. Een frisse zomerse aanblik.

Wel is ook de Overtuin getroffen door de stormen van de afgelopen weken, een mooie oude acacia heeft het moeten ontgelden. Het pad naast de omgevallen boom is weer begaanbaar gemaakt, maar het enorme wortelgestel zal er voorlopig nog wel even liggen.

Een ware blikvanger in de tuin is de Cornus Kousa naast het terras, die van onder tot boven in bloei staat.

In de galerie is met Pinksteren de nieuwe expositie ‘Bewaren’ van start gegaan. Onder grote belangstelling vertelde Zenobia van Beek, de kunstenares, haar beweegredenen voor dit thema. ‘Bij het opruimen van de zolder maakte zij een reis door haar leven’. De tekeningen, beeldjes, borduursels die ze er vond, zitten vol zeggingskracht over de tijd waarin ze ontstonden. Wat bewaren we eigenlijk en waarom? Toepasselijk was het lied ‘Ik zou je in doosje willen doen’ wat pianist Sem van Gelder met zanger Gijs Neplenbroek tijdens de opening vertolkten. Zenobia is zondag persoonlijk in de Overtuin en de expositie is nog tot en met 25 augustus te bezichtigen.

De Overtuin ligt aan de Molenstraat 6 in Warnsveld en is vanaf 12.00 tot 17.00 uur geopend. Voor meer informatie kunt u terecht op; www.deovertuin.nl of info@deovertuin.nl of 0575 – 559989.

Meer berichten