Foto:

Ontbijtsessies project KaRACHT

Zutphen - De aftrap van KaRACHT was 30 april in Het Koelhuis. Een nieuw platform dat meer mensen en organisaties wil verbinden in Zutphen.

Elke bezoeker werd uitgedaagd op eigen wijze in te haken Dat resulteerde in een aanzienlijke lijst van 'vraag & aanbod'.

Bij de aftrap werd iedereen uitgedaagd met twee vragen: 'Wie gun jij KaRACHT' en 'Welke KaRACHT zet jij in?". De beide rekken hingen flink vol en men heeft een aardige lijst samengesteld. De eerste verbindingen worden de komende weken al gemaakt.

Niet alle kaartjes waren even specifiek of duidelijk. Daar is men druk mee bezig. Bovendien wil men iedereen toestemming vragen of de inhoud van de kaartjes ook (geanonimiseerd) op de website mag worden vermeld. Daar wil men een soort 'prikbord'-functie gaan hanteren zodat men sneller mensen met elkaar kan verbinden.

Er worden donderdag 29 juni en dinsdag 9 juli van 8.00 tot 9.30 uur twee ontbijtsessies gehouden in wijkcentrum Waterkracht om de 'sociale kaart' door te ontwikkelen en verdere plannen te presenteren. De metrokaart geeft straks een goed beeld van kansen en mogelijkheden om in te spelen op het verbinden en inhaken van kwetsbare personen in Zutphen.

Vrijwilligers en jongeren van lokale omroep B-FM hebben - in samenwerking met mediabedrijf Crystal Park - een uitgebreide sfeerreportage gemaakt. Ook kun je het complete programma nog eens terugzien.

Het komende jaar gaan verschillende teams van het VO (Voortgezet Onderwijs) en VMBO aan de slag voor KaRACHT om verbindingen te leggen en deze in beeld te brengen.
 


Meer berichten