de Winnaars van de NOABERGAMES
de Winnaars van de NOABERGAMES (Foto: M. Rouwenhorst)

Geslaagd Oranjefeest Leesten Warken

Zutphen - Het Oranjefeest Leesten Warken werd dit jaar druk bezocht. De feesttent op ’t Holtslag aan de Geesinkweg 2 zat vrijdagavond al vroeg boordevol met twintig teams van Pub Quizzers en toeschouwers.

Aan de hand van vragen, foto’s en soms hilarische videofragmenten werd bepaald wie de meeste kennis had van Leesten-Warken, de Oranjevereniging, dialecten en agrarische onderwerpen. Verder moesten voor een goede score foto’s van huizen en bewoners herkend worden.

Na een gelijke stand van ‘team Lochemseweg’ en de ‘Warkense Chicks’ gaf team Lochemseweg het beste antwoord op de vraag hoeveel procent van de vrouwen hun man een goede klusser vindt (64) en kon zich winnaar noemen! De formatie Dudes of Hengel zorgde voor een swingende invulling van het tweede deel van de avond.

Voor zaterdag stonden naast de traditionele onderdelen als het de kinderspelen, vogelschieten en schijfschieten de Noabergames op het programma. In deze zeskamp-achtige spelvorm namen acht teams het in een vijftal spellen tegen elkaar op. Na de eerste vier spellen streden ‘team Ooievaar’ en team ‘TienTonTalent’ het spectaculaire finalespel om de eerste en tweede plaats en kwam TienTonTalent als winnaar uit de bus.

Steffy Rouwenhorst en Ilse Kappert kregen verschillende keren luid applaus voor het organiseren van zowel de pubquiz als de Noabergames.

Het vogelschieten werd geopend door wethouder Laura Werger en voor de tweede keer in de geschiedenis van de oranjevereniging gewonnen door een vrouw: Sietzke Rouwenhorst werd samen met de winnaar van het jeugd vogelschieten Maik Maaldering aan het einde van de middag gehuldigd als Schutterskoningin!

Van de code oranje die door het KNMI voor delen van het land was afgegeven hebben de feestelijkheden maar beperkt last gehad; alleen het onderdeel ringsteken moest worden geschrapt.

Aantal bezoekers: vrijdag ruim 200; zaterdag ruim 200.

Meer berichten