In Lochem wordt op 15 juni het eerste Zutphens Golf Kampioenschap gehouden. (Foto: Hans Adema)
In Lochem wordt op 15 juni het eerste Zutphens Golf Kampioenschap gehouden. (Foto: Hans Adema) (Foto: Hans Adema )
Sport

Eerste Zutphens Golf Kampioenschap

Op het terrein van de Lochemse Golfclub wordt zaterdag 15 juni het eerste Zutphens Golf Kampioenschap gehouden. Het kampioenschap is bedoeld voor iedere golfer uit Zutphen of voor mensen die elders wonen maar wel een band hebben met de stad, bijvoorbeeld doordat ze er werken of lang hebben gewoond. Volgens mede-organisator Hans Adema belooft het een hele leuke dag te worden.

Door Leo Polhuys

ZUTPHEN/ LOCHEM - Adema, die tot zijn pensionering de sleutelspecialist aan de Laarstraat dreef, golft al enkele tientallen jaren. ''Het is een fantastische sport. Je bent altijd in de buitenlucht en kunt tot op hoge leeftijd golfen. Onze oudste speler is 92. Jammer genoeg is er in Zutphen zelf geen golfbaan. Binnen de grenzen van de gemeente is er gewoon onvoldoende oppervlakte. Een terrein neemt al gauw zo'n zeventig hectare in beslag. Daarom golfen de Zutphenaren in Lochem. Ongeveer tweehonderd van de duizend leden van de Lochemse Golf Club komen uit Zutphen. Er is vroeger wel een golfclub geweest in Warnsveld maar die is al lang ter ziele.'' Adema en zijn mede-organisatoren Dick van der Pluijm en Hans Schenk spraken al een jaar of drie over een Zutphens golfkampioenschap. "Maar het was er nooit van gekomen, Eind vorig jaar hebben we concrete stappen genomen. Ook de gemeente Zutphen verleent medewerking. De burgemeester is gevraagd om de prijzen uit te reiken.''

Claret Jug

Het kampioenschap wordt gehouden in alle leeftijdsklassen en voor zowel mannen als vrouwen. Deelname staat open voor flights (team van drie of vier personen, red.) en er wordt gespeeld volgens de geldende golfregels. Gestreden wordt om de wisselbeker Claret Jug. Uiteraard is publiek van harte welkom om te komen kijken. Adema heeft het volste vertrouwen in het evenement. ''Het kampioenschap staat open voor 82 deelnemers met een uitloop naar 100. We hebben nu al dertig inschrijvingen.'' Het eerste Zutphens Golf Kampioenschap wordt gespeeld onder de vlag van de Nederlandse Golf Federatie.

Adema vertelt dat er plannen zijn voor een Open Zutphens Golf Kampioenschap. ''Maar dat wordt op zijn vroegst volgend jaar. Deelname staat open voor golfers uit het hele land, in tegenstelling tot het Zutphens Golf Kampioenschap..Misschien kan het kampioenschap op banen van golfclubs elders in de regio worden gehouden. Contacten hierover lopen al.''

Het Zutphens Golf Kampioenschap 2019 wordt gehouden op 15 juni vanaf 12.00 uur. Leden van de golfclub betalen 10 euro voor deelname, niet-leden 45 euro. Koffie en gebak vooraf en een borrelhapje na afloop zijn hierbij inbegrepen. Voor de liefhebbers is er na afloop een barbecue bij Le Reve. Voor informatie: Hans Adema, hans.adema@xs4all.nl. De 18 holesbaan ligt aan de Sluitdijk in Lochem.

Meer berichten