Foto:

Zing Nederlands met me stopt

Zutphen - Twee jaar lang zong men elke maand en met veel plezier Nederlandstalige liedjes in de huiskamer van Buddy to Buddy. Uitgangspunt was vluchtelingen, statushouders en andere niet Nederlandstaligen te helpen met het verbeteren van hun Nederlands. En ondertussen leerde men ook elkaars cultuur beter kennen.

Merel Harkink (dirigent) en Merel Hubatka (pianist) loodsden iedereen muzikaal door lekkere meezingers zoals favoriet 'Suzanne' of 'Kom van dat dak af' heen, maar ook de gevoelige liedjes sloegen aan…

Het project trok de aandacht van het Bach Bridges Festival waarvoor onder leiding van de beide Merel's een heus wereldkoor opgericht werd. Ze traden meerdere keren op tijdens het festival in Zutphen met als klap op de vuurpijl meezingen in een slotoptreden in het Concertgebouw in Amsterdam in een bijzondere uitvoering van de Mattheüs Passion, mei 2018.

Dit gelegenheidskoor smaakte naar meer en naast de maandelijkse "Zing Nederlands Met Me"-avonden onstond het wekelijks zingende 'Zutphen Zingt Werelds'-koor. Ook bij dit hartverwarmende koor is verbinding het grote thema.

Het zingen met mensen met allerlei culturele achtergronden slaat zo aan dat er inmiddels elke week een grote groep Zutphenaren van Nederlands en niet Nederlandse komaf waaronder veel bewoners van het AZC uit volle borst staan te zingen in de Muzehof.

Men stopt daarom met 'Zing Nederlands met me' en nodigt iedereen die van zingen houdt graag uit om bij het kleurrijke koor 'Zutphen Zingt Werelds' aan te sluiten.

Wie kennis wil maken met het 'Zutphen Zingt Werelds' koor is van harte welkom bij het slotconcert van dit seizoen op donderdagavond 20 juni om 20.00 uur in de Muzehofzaal, tweede verdieping. Hierbij wordt een verrassend repertoire gezongen met bijzondere liedjes uit alle delen van de wereld. Entree vrij, vrije bijdrage welkom, voor muzieklessen voor mensen uit het AZC.

Meer berichten