Foto: Léontine van Geffen-Lamers

Kasteel Hackfort opent haar deuren

Vorden - Kasteel Hackfort gaat uit de steigers en wordt eind juni heropend. Reden voor een feestje! Op 28, 29 en 30 juni nodigt Natuurmonumenten een ieder uit om rond te dwalen door het prachtig gerestaureerde en verbouwde kasteel.

De boswachters laten graag zien hoe mooi het geworden is. Na deze dagen worden de vakantiesuites verhuurd. Een unieke kans dus om de metamorfose van Hackfort te komen bekijken! Entree is € 5 voor leden en € 8 voor niet-leden. Meer info en aanmelden via www.nm.nl/hackfort.

Eigen sfeer

De ronde torenkamers, een robuuste herenkamer en lieflijke, bloemrijke kleurenpracht in Freule Sannies salon; elke ruimte heeft een geheel eigen sfeer. Veel van het wit op de muren heeft plaatsgemaakt voor passende kleuren gebaseerd op historisch kleuronderzoek. Een blikvanger is de opgeknapte, chique Van Westerholtzaal (de grote zaal). In het souterrain met zijn dikke muren en gewelven ervaar je de geschiedenis van het kasteel en haar boeiende bewoners.

Unieke kans

Tijdens dit speciale openingsweekend zijn bijna alle vertrekken te bekijken: een unieke kans! De woonappartementen in het kasteel hebben plaatsgemaakt voor royale, luxe vakantiesuites, en zijn zodoende na dit openingsweekend niet toegankelijk voor publiek. De fraaie Van Westerholtzaal is vanaf juli weer beschikbaar voor allerlei voorstellingen en activiteiten. Het souterrain zal op gezette tijden te bezoeken zijn.

Bewaren voor de toekomst

Kasteel Hackfort is een Rijksmonument. Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt ongeveer 2600 historische bouwwerken. Bijna 500 daarvan hebben de monumentenstatus, waaronder 265 boerderijen en woonhuizen, 36 kastelen en landhuizen, 20 molens en 15 forten. Ook monumentale bruggen, tuinbeelden, hekken en grenspalen behoren tot het Nederlandse erfgoed in beheer bij Natuurmonumenten.

Meer berichten