Foto:

Oecumenische Basisschool doet mee aan Lang Leve de Muziek Show met Buddy Vedder

Brummen - Groep 7 van de Oecumenische Basisschool uit Brummen doet mee aan een nieuw seizoen Lang Leve de Muziek Show met Buddy Vedder. Welke provincie heeft de muzikaalste klas?

Elke provincie levert één school, die uitgekozen is tijdens de auditiedagen. In elke uitzending strijden drie scholen uit verschillende provincies tegen elkaar om hun provincie als 'de provincie met de muzikaalste school' op de kaart te zetten.

Eigenlijk kent Lang Leve de Muziek Show geen verliezers, want alle scholen die meedoen met de uitzendingen mogen sowieso optreden in de grootste schoolband van Nederland, in het Kerst Muziekgala waar Koningin Máxima, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, te gast zal zijn.

In de energieke Lang Leve de Muziek Show laat presentator Buddy Vedder de kinderen in zeven afleveringen kennismaken met minder bekende muziekgenres en test hij hun muziekkennis. Ook de leerkrachten gaan muzikale uitdagingen aan, onder andere door mee te doen aan het spel 'Zingen onder de Douche'. Koningin Máxima gaat met een paar kinderen in gesprek over muziek en hun instrument en laat zo wekelijks zien hoe belangrijk zij het vindt dat kinderen met muziek in aanraking komen.

De eerste Lang Leve de Muziek Show is te zien op zaterdag 9 november om 18.30 uur op NPO 3 bij Zapp/ AvroTros.

Meer berichten