Enthousiaste leerlingen tijdens de tennisbattle Zutphen
Enthousiaste leerlingen tijdens de tennisbattle Zutphen (Foto: L. Bakker)
Sport

Tennis Battle SBO Mozaïek Zutphen groot succes

Zutphen - Tennisvereniging LTC Zutphen was het decor van de Sport Heroes Tennis Battle. Op dinsdag 4 juni verlegden leerlingen van SBO het Mozaïek hun grenzen tijdens de Tennis Battle. Ruim veertig leerlingen gingen de sportieve uitdaging aan, die werd gehouden door Special Heroes Nederland en LTC Zutphen en mede mogelijk gemaakt door subsidie van de KNLTB en Menzis.

Om 9.00 uur stonden de leerlingen van het Mozaïek op het tennisveld, waar ze in groepen op niveau werden ingedeeld. Elke groep werd gekoppeld aan een gecertificeerde trainer van de vereniging, die de leerlingen de hele ochtend op verschillende manieren de sport tennis hebben laten ervaren. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een speciale dag van te maken en de leerlingen een maximale beleving te kunnen geven en na afloop huiswaarts te laten gaan als echte helden van de school!

Door dit terugkerende succes gaan vrijdag 28 juni leerlingen van de speciaal onderwijsschool, Anne Flokstraschool uit Zutphen de battle met elkaar aan.

Voor veel leerlingen is sporten bij een vereniging en in teamverband moeilijk. Via het programma Sport Heroes maken de leerlingen kennis met een plaatselijke, enthousiaste verenigingen en zien ze dat met elkaar sporten erg leuk is.

SBO het Mozaïek is een speciaal onderwijs school die leerlingen, die gezien hun problematiek met betrekking tot het leren, werkhouding en persoonlijkheid, aangewezen zijn op speciaal basisonderwijs, de kans biedt zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

Iedereen kan een held zijn!

Sport Heroes laat jongeren van het speciaal onderwijs ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma van Stichting Special Heroes Nederland voor leerlingen in het speciaal onderwijs, het speciaal basisonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Ook voor hen wordt zo het sporten met anderen gewoon, samen grenzen verleggen, ieder op zijn eigen manier!

www.specialheroes.nl

Meer berichten