Gerard Pelgrim.
Gerard Pelgrim.

Nieuwe samenstelling raadsfractie Stadspartij Zutphen-Warnsveld

Zutphen - Gerard Pelgrim wordt vanaf maandag 20 mei de opvolger van vertrekkend raadslid Meike Wesselink van Stadspartij Zutphen-Warnsveld. Tevens zal Meike Wesselink afscheid nemen als raadslid voor de Stadspartij Zutphen-Warnsveld.

Gerard Pelgrim is momenteel forumlid en en lid auditcommissie. Hij was in de vorige periode ook raadslid en daarnaast voorzitter van de auditcommissie. Fractievoorzitter Hans Boersbroek: "Wij zijn heel blij dat Gerard opnieuw zijn ervaring en expertise wil inzetten. Met name zijn gedegen kennis van zaken waar het de gemeente financiën betreft nu Zutphen in zwaar weer zit, zo ook zijn sociale betrokkenheid past goed bij de thema's in het sociaal domein. Belangrijke thema's voor de Stadspartij."

Daarnaast gaat Gerard zich bezighouden met de energietransitie, speerpunt voor de Stadspartij. Hoe gaat men dit doen en wat zijn de consequenties hiervan voor de inwoners van Zutphen? In het dagelijks leven is Gerard werkzaam bij de Politie-eenheid Oost-Nederland als Bestuursondersteuner. Vanuit deze functie brengt hij veel bestuurlijke kennis in.

Meike Wesselink heeft zich sinds haar installatie vorig jaar met hart en ziel ingezet voor de Stadspartij en vooral voor Zutphen en Warnsveld. Omdat zij gaat verhuizen naar een plek buiten de gemeente kan ze niet langer als raadslid aanblijven. 

Doordat Gerard Pelgrim raadslid wordt, komt zijn forumplek beschikbaar en deze zal ingenomen worden door Mirjam van Ast. Mirjam heeft een grote betrokkenheid bij het sociaal domein en heeft heel veel zin om te helpen de stad waar ze veel van houdt, beter en mooier te maken. Men denkt dat Mirjam's enthousiaste, praktische en hands-on instelling een goede aanvulling is op het team dat voor de Stadspartij het raads- en forumwerk doet.
 

Meer berichten