Zutphense scholieren in finale van Cleantech Talent Award 2019

Zutphen - De scholierenteams die deelnemen aan de finale van de Cleantech Talent Award 2019 zijn bekend. Negen teams van in totaal vijf scholen - het Isendoorn College, Het Stedelijk Zutphen, het Gymnasium Apeldoorn, De Waerdenborch in Holten en het Etty Hillecum Lyceum de Boerhaave in Deventer – strijden met hun innovatieve ideeën op het gebied van duurzame technologie om de Award. De finale vindt plaats op woensdag 29 mei in de Broodfabriek in Zutphen.

Cleantech Talent Award

Het Cleantech Center in Zutphen houdt dit jaar voor de tweede keer de Cleantech Talent Award. Scholierenteams uit het Voortgezet Onderwijs in Oost-Nederland bedenken en presenteren hun oplossing voor vraagstukken op het gebied van duurzame technologie. De inklapbare brug, de thuiswindmolen, de stoeptegel als energiebron – het zijn maar enkele van de veelbelovende ideeën die tijdens de finale worden gepitcht.

Cheque van 500 euro

De scholieren presenteren hun project en beantwoorden aansluitend vragen van de jury. Die bekijkt welk project het breedst inzetbaar en het meest innovatief en duurzaam is. Het winnende team gaat naar huis met een cheque van 500 euro.

Aanwezig zijn bij finale

De finale van de Cleantech Talent Award 2019 vindt plaats op woensdag 29 mei om 15:30 uur in de Broodfabriek in Zutphen. Publiek is van harte welkom. Toegang is gratis, aanmelden kan via www.cleantechcenter.nl/evenementen.

De Cleantech Talent Award is een initiatief van het Cleantech Center in Zutphen en wordt mede mogelijk gemaakt door de Cleantech Regio. Voor studenten MBO, HBO en WO organiseert het Cleantech Center de Cleantech Battle. De finale daarvan vindt plaats op donderdag 6 juni.

Meer berichten