Odensehuis biedt zomeractiviteiten aan dankzij gift fondsen

Zutphen - Onder de vrolijke titel: 'Zomercarrousel' kunnen ouderen met beginnend geheugenverlies of dementie zeven woensdagen in het Odensehuis aan een speciaal programma meedoen. Ook hun mantelzorgers zijn daarbij van harte welkom.

Men heeft een combinatieprogramma waarbij creativiteit en ontmoeting centraal staan. De zomervakantieperiode is voor veel ouderen een stille tijd. Veel reguliere activiteiten kennen een ruime zomerstop, en kinderen en kennissen gaan met vakantie. Eenzaamheid en verveling liggen op de loer. Het Oranjefonds, stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo streven ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen kan meedoen in de samenleving. Zij hebben in het kader van hun Impuls vakantieactiviteiten programma 'Samen ouder'een gift van €2900,- gedaan. Daardoor kan het Odensehuis Zutphen naast de reguliere activiteiten een zevenwekelijks zomerprogramma aan bieden. De gift maakt het mogelijk om alle benodigde materialen aan te schaffen, uitstapjes te maken en vakkrachten aan te trekken.

Schilderen en varen
Onder de inspirerende leiding van kunstdocente Trude Bersgsma én met behulp van gastdocenten wordt er geschilderd in combinatie met bijvoorbeeld muziek, beweging, museumbezoek en een boottochtje. De ochtend sluiten we af met een gezamenlijke gezond middagmaal . Het is een programma waarbij men alle 7 bijeenkomsten kan volgen, maar het is ook mogelijk om incidenteel mee te doen. Teken of schilders ervaring niet nodig. Bij vervoersproblemen denken we mee voor een oplossing.

De Odenshuis 'zomercaroussel' start woensdag 10 juli en eindigt 21 augustus. De bijdrage in de kosten zijn 5 euro per keer. Tijd: 10:00 tot 14:00 uur. Informatie en opgave via www.odensehuiszutphen.nl

Meer berichten